„Vis dar derinamės dėl leidimų ir oficialiai dar neviešiname. Savivaldybė labai tempia ir laukia, kaip klostysis situacija“, – sakė Lietuvos liberalaus jaunimo pirmininkas Lukas Stravinskas.

Organizacijos pirmininkas teigė, kad jie norėtų renginį surengti rugsėjo 10 dieną , 10 val., „tuo pačiu metu, kai „maršistai“ planuoja judėti Seimo link“.

„Mes planuojame rinktis prie Prezidentūros. Mes pradžioje galvojome susirinkti prie Mažvydo bibliotekos (netoli Seimo – „Delfi“), kol jie ateis iki Katedros aikštės, ir tada tiesiog išeiti iš ten. Tiesiog parodyti, kad yra ir kita pusė.

Bet mums savivaldybė pasakė, kad „tikrai jums neduosime leidimo prie Mažvydo, nes vis tiek jų ten bus visur“. Tai mes planuojame rinktis prie Prezidentūros“, – aiškino L. Stravinskas.

Jis sakė, kad renginiu norima pasisakyti už teisės viršenybę ir demokratiją.

„Kad mes esame ne prieš kažką, kaip jie yra prieš skiepus, galimybių pasus ir pan., mes esame už teisės viršenybę ir demokratiją. Norime parodyti, kad nepalaikome tuo, kuo baigėsi rugpjūčio 10 dienos įvykiai“, – sakė L. Stravinskas.

Vieta prie Prezidentūros, pasak vieno iš akcijos iniciatorių, pasirinkta siekiant atkreipti dėmesį, kad jų netenkino valstybės vadovo Gitano Nausėdos reakcija į rugpjūčio 10 dienos įvykius.

„Prezidento reakcija mūsų netenkino. Ten realiai buvo po pusantros paros parašytas feisbuko įrašas. Vis tiek tie žmonės prezidentą, matyt, vertina labiau negu Vyriausybę, prezidento, matyt, labiau klausytų, ir tai, kad jis tik po pusantros paros feisbuko postą sugebėjo parašyti, reaguodamas į tuos įvykius, tikrai nėra tokia situacija, kuri būtų, mūsų nuomone, adekvati“, – teigė L. Stravinskas.

Organizacijos vadovas paaiškino, kad Lietuvos liberalus jaunimas yra nepartinė jaunimo organizacija, kuri pasisako už liberalias vertybes, idėjas, ir stengiasi skleisti jas tarp jaunimo.

Sustabdė leidimus susibūrimams

Kaip jau skelbta, Vilniaus miesto savivaldybė šiuo metu peržiūri visus iki šios suderintus leidimus viešiems renginiams. Kaip paskelbė savivaldybė, visi prašymai bus nagrinėjami iš naujo, konsultuojantis su policija ir kitomis institucijomis.

Sprendimas priimtas po to, kai prie Seimo vykęs mitingas vakare virto riaušėmis.

Apie 5 tūkst. žmonių buvo susirinkę į sankcionuotą mitingą prie Seimo Vilniuje protestuoti prieš Vyriausybės planuojamus ribojimus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos. Įvykio metu nukentėjo 15 pareigūnų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1000)