A. Veryga pranešė, kad pirmadienį COVID-19 komitete bus svarstoma, ar perkelti visą ugdymą į nuotolinę erdvę. Išimtis būtų taikoma tik priešmokykliniam ir ikimokykliniam ugdymui.

Kokius pakeitimus planuoja?

Vadovaujantis A. Verygos socialiniame tinkle „Facebook“ pateikta informacija, kontaktiniu būdu vyktų tik ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas, užtikrinant būtinus saugumo reikalavimus.

Visos kitos ugdymo formos, įskaitant ir pradinį bei neformalųjį švietimą, būtų įgyvendinamos nuotoliniu būdu:

– ugdymas mokyklose pagal pradinio, pagrindinio ugdymo ir vidurinio ugdymo programas vykdomas tik nuotoliniu būdu, išskyrus specialiosiose mokyklose ir bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse ugdomus mokinius pagal pagrindinio ugdymo (pagrindinio ugdymo individualizuotą), vidurinio ugdymo (socialinių įgūdžių ugdymo) programas;

Aurelijus Veryga

– neformalusis vaikų švietimas vykdomas nuotoliniu būdu arba stabdomas;

– neformalusis suaugusiųjų švietimas ir neformalusis profesinis mokymas vykdomi nuotoliniu būdu arba stabdomi, išskyrus aviacijos, jūrininkų bei transporto priemonių vairavimo praktinius mokymus;

– profesinis mokymas (ar jo dalis), išskyrus pirminį profesinį mokymą, vykdomą kartu su socialinių įgūdžių programa ir aukštojo mokslo studijos vykdomi nuotoliniu būdu, laikantis būtinų saugumo reikalavimų.

Pasak laikinojo sveikatos apsaugos ministro, dabartinių priemonių nebeužtenka, todėl bus siūloma taikyti dar griežtesnes karantino sąlygas, panašias į pavasarinį karantino režimą Lietuvoje.

Prezidentas Gitanas Nausėda, reaguodamas į koronaviruso plitimo mastus Lietuvoje, penktadienį tikino, kad nereikia atmesti ir nepaprastosios padėties ar komendanto valandos šalyje įvedimo galimybės.

„Reikia svarstyti ir apie šituos dalykus. Nes situacija yra tikrai prasta. Ypatingai nerimą kelia tas faktas, kad nepaisant karantino sugriežtinimo ir pakankamai griežtų priemonių, kurias panaudojome praeityje, rezultatas nėra geresnis, statistika blogėja. Tai mes kažkur nepataikome. Tai dabar, kai statistikos požiūriu atsekti židinius yra gana sudėtinga, tikrai ne taip jau ir paprasta taikyti tokias labai orientuotas tikslines priemones“, – interviu Delfi sakė G. Nausėda.