Beveik pusė naujų koronaviruso atvejų siejami su židiniais

Iš 32 naujų koronaviruso atvejų 15 yra susiję su ligos židiniais, dešimt žmonių užsikrėtė po kontakto su žinomais sergančiaisiais, septynių asmenų užsikrėtimo aplinkybės nenustatytos, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Daugiausia naujų atvejų – 17 – registruota Kauno apskrityje, 11 – Vilniaus, trys – Klaipėdos apskrityse, taip pat vienas atvejis patvirtintas Tauragės apskrities gyventojui.

Lietuvoje – 82-oji mirtis

NVSC praneša, kad Kauno klinikinėje ligoninėje mirė koronavirusu užsikrėtęs žmogus. Tai 82-oji mirtis šalyje. Mirusysis priklausė asmenų, vyresnių nei 100 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų.

COVID-19 liga asmeniui buvo patvirtinta rugpjūčio 13 d. Vertinama, kad žmogus užsikrėtė po kontakto su sergančiuoju artimuoju.

Išplito grožio salone

NVSC duomenimis, šeši nauji atvejai siejami su protrūkiu Kaune veikiančiame grožio salone „Wash and Blow“. Visi asmenys jautė koronavirusui būdingus simptomus. Iš viso su šiuo židiniu siejami aštuoni COVID-19 ligos atvejai.

„Vertinama, kad liga šiame grožio salone išplito nuo darbuotojo, kontaktavusio su užsikrėtusiuoju, kurio susirgimo aplinkybės siejamos su laisvalaikio erdve Kauno senamiestyje“, – teigiama pranešime.

Su laisvalaikio erdve „Adform kiemelis“ Kauno senamiestyje siejami ir dar trys nauji atvejai. Visi asmenys buvo lankytojai, dalyvavę rugpjūčio 6 dieną organizuotame renginyje, visi jie jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus. Iš viso su šiuo židiniu siejami 49 ligos atvejai.

Dar keturi nauji atvejai Kaune yra susiję su židiniu Akademinėje kredito unijoje. Du asmenys yra darbuotojai, kiti du – turėję sąlytį. Visi šie atvejai – simptominiai.

„Kaip užsikrėtė pirmasis žmogus, šiuo metu dar nėra aišku, tačiau kaip viena iš prielaidų nurodomas asmens apsilankymas restorane“, – rašoma pranešime.

Du nauji COVID-19 ligos atvejai Vilniuje siejami su choru „Draugiški projektai“. Abu asmenys jaučia koronavirusui būdingus simptomus. Epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Be to, nustatyta, kad dešimt žmonių užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga: vienas Klaipėdoje, trys Kauno ir šeši Vilniaus apskrityse.

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė septyni žmonės: trys Vilniaus, du Klaipėdos ir po vieną Kauno ir Tauragės apskrityse. Šeši asmenys jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus, vienam jie nebuvo pasireiškę. Šiam žmogui koronavirusas nustatytas tyrimą atlikus prieš planines paslaugas gydymo įstaigoje.

Per praėjusią parą įvežtinių atvejų neregistruota.

Lietuvoje koronavirusas nustatytas iš viso 2528 žmonėms, tebeserga 686 asmenys, 1747 – pasveiko.

Nuo COVID-19 mirė 82 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Lietuvoje iki šiol patvirtinti 2528 koronaviruso atvejai, šiuo metu tebeserga 686 asmenys, 1747 pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 82 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijos laikosi 3146 žmonės.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje užfiksuoti 156 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą laboratorijose ištirti 4973 ėminiai, iš viso iki šiol ištirti 594 tūkst. 478 ėminiai.

Labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių sąrašas skelbiamas ČIA.

Šią savaitę, nuo rugpjūčio 17 d. iki rugpjūčio 23 d. imtinai, Ignalinos, Prienų, Kupiškio, Kauno, Šalčininkų, Vilniaus rajonų, taip pat Kauno, Visagino, Panevėžio, Klaipėdos miestų gyventojams bus intensyviau atliekami tyrimai dėl koronaviruso infekcijos. Šiose 10 savivaldybių – didesnis sergamumas COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) negu kitose Lietuvos savivaldybėse.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos rugpjūčio 20 d., 9 val., duomenimis:

Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso – 4973;
Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso – 594478 (iš jų – 162167 iš mobiliųjų punktų).