„Kuo daugiau partijų, tuo daugiau galimybių, kad jokių iššūkių iš opozicijos pusės nebus arba jų bus gerokai mažiau. Koalicija, nepaisant įvairiausių povandeninių srovių ateityje, gali būti tikrai ilgaamžė ir grėsmių, kad ji žlugs, išsivaikščios ar kad po kažkurio laiko galėtų reikšti nepasitikėjimą naujai išrinktam merui, plati, perteklinė koalicija padeda išvengti“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė A. Krupavičius.

Dėl koalicijos Vilniuje derasi labai skirtingos partijos – Liberalų sąjūdis, Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, Tvarkos ir teisingumo partija, „Lietuvos sąrašo“ partija. A. Krupavičiaus teigimu, partijas jungs darbai:

Vienas dalykas, kuris koaliciją sucementuoja – darbų sąrašas, antras dalykas, kuris koaliciją ne mažiau apjungia – tai postai ir darbų pasidalijimas“, - sakė jis.

Pasak politologo, bent 4 partijos turės po vieną vicemero postą:

„Daugiau mažiau kiekviena partija gaus kažkokius postus, įskaitant ir vicemero postą. Nebūtinai visos partijos gaus po vicemero postą, nes tuomet vicemerų portfelių skaičius būtų didelis Vilniaus savivaldybėje. Manau, kad keturios partijos tikrai turės po mažų mažiausiai vieną vicemero postą“, - sakė A. Krupavičius.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.