„Vien dėl to, kad tai apima visas sritis, kurios man artimiausios širdžiai: tikslieji mokslai ir gamtos mokslai, matematika, fizika, chemija, biologija“, – apie savo pasirinkimą pasakojo mergina.

Mokytis užsienyje ji nusprendė dėl to, kad, kaip sako, visada renkasi įdomesnį ir sunkesnį kelią – gyvenimas užsienyje be tėvų, mokymasis vokiečių kalba jai atrodo kaip didelis iššūkis.

„Būtent tai daro gyvenimą smagų“, – įsitikinusi ji.

Merginos planuose – po studijų grįžti į Lietuvą ir čia pritaikyti gautas žinias.

U. Bagdonaitės patarimas moksleiviams, kuriems iki baigimo liko vieneri ar pora metų – išbandyti kuo daugiau veiklų ir žiūrėti, kas sekasi geriausiai. Pasak jos, tai yra geriausias būdas sužinoti, kokia profesija traukia labiausiai.

Kaip jai pavyko surinkti net penkis šimtukus?

„Didžiausia sėkmės dalis buvo tai, kad aš jau nuo pradinių klasių nuosekliai ir sąžiningai pati sau mokiausi ir būtent tada pastebėjau, kad įdėto darbo kiekis yra daugmaž tiesiogiai proporcingas mokymosi rezultatui. Būtent taip aš įpratau užsikelti sau maksimalius standartus ir jų siekti“, – LNK Žinioms sakė gabi abiturientė.

Svarbu kalbėtis su mokytojais

Jos teigimu, labai svarbus yra ir komunikavimas su mokytojais – jeigu kas neaišku, reikia klausti.

„Tada jie viską paaiškina. Todėl esu labai dėkinga visiems savo mokytojams, kad turėjo tiek daug kantrybės su manimi dirbti“, – pridūrė ji.

U. Bagdonaitė taip pat paminėjo daugybę įvairių mokymosi technikų naudojimą. Jai daugiausiai naudos, kaip pati teigia, atnešė mokymasis su draugais.

„Išmokti lietuvių kalbą man padėjo knygų skaitymas nuo mažens. Aš kartais, prisipažinsiu, pamiršdavau gramatikos ir skyrybos taisykles, tačiau daugmaž žinodavau kaip turi atrodyti vienas ar kitas žodis ir intuityviai jaučiau, kur turėčiau padėti kablelį“, – pasakojo mergina.

U. Bagdonaitės teigimu, sunkiausia buvo ruoštis lietuvių kalbos egzaminui, nes reikėjo išmokti autorių biografijas, parašyti daug rašinių.

Lengviausia, anot jos, buvo ruoštis matematikos egzaminui, prie to prisidėjo ir puikūs mokytojai.

Abiturientė pasakojo, kad jos gyvenime buvo daug papildomų veiklų: karate, teniso, plaukimo treinruotės, pianino pamokos.

„Paskutiniais gimnazijos metais ėmiau sportuoti savarankiškai, lankyti chemijos, biochemijos mokyklas, programuoti, groti smuiku bei mokytis kinų kalbos. Labai apsidžiaugiau pamačiusi tokią programėlę kaip „Google kalendorius“, į kurią galėjau susidėlioti visas savo dienotvarkes, manau, kad būtent tai man ir padėjo planuoti savo laiką“, – teigė ji.

Visą LNK Žinių pokalbį su U. Bagdonaite žiūrėkite čia: