Pirmame epizode migrantai pralenda pro Baltarusijos pusėje esančios apsauginės tvoros apačią ir keturpėsti kerta sieną į Lietuvą. Manoma, taip jie rėplioja tikėdamiesi, jog pasieniečių vaizdo sistemomis nebus pastebėti, kad kameros jų „neužgriebs“. Migrantai taip pat, manoma, tikisi, kad Druskininkų pasieniečiai supainios taip jų paliktus pėdsakus su žvėrių.

Antrame epozode sieną į Lietuvą Druskininkų savivaldybėje kerta 32 neteisėtų migrantų grupė, kuri užfiksuota ir vaizdo medžiagos gale esančioje nuotraukoje.

Dėl padėties pasienyje su Baltarusija bus šaukiamas Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) posėdis, kuriame ketinama spręsti dėl ekstremaliosios situacijos paskelbimo, sako vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas.

„Vidaus reikalų ministerijoje priėmėme sprendimą, kad VESK posėdžio reikia“, – žurnalistams penktadienį sakė viceministras.

VESK ruošiamasi sušaukti dar penktadienį arba pirmadienį.

„Pati ekstremali situacija nėra sprendžianti šį klausimą , jį sprendžia tarpinstitucinis bendradarbiavimas ir veiksmų koordinavimas. Įvedimas ar neįvedimas yra teisinė sąvoka ir teisinis režimas, kuris šiuo atveju Vidaus reikalų ministerijai padėtų valdyti situaciją įsitraukiant ir savivaldybėms ir kitoms institucijoms pagal poreikį“, – teigė V. Dmitrijevas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybai prašant skelbti dėl migracijos srautų ekstremaliąją situaciją, viceministras teigė, jog pats statusas savaime nesprendžia migracijos keliamų iššūkių, tačiau padėtų ministerijai valdyti situaciją.

„Klausimą sprendžia tarpinstitucinis bendradarbiavimas ir veiksmų koordinavimas“, – kalbėjo V. Dmitrijevas.

Per praėjusią parą pasieniečiai sulaikė 150 neteisėtų migrantų – tai yra beveik tris kartus daugiau nei ankstesni paros rekordai.

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 822 neteisėti migrantai – dešimt kartų daugiau nei per visus 2020-uosius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)