Pirmadienį, sekmadienį bei trečiadienį VSAT nefiksavo atvejų, kai neteisėti migrantai būtų bandę neleistinose vietose patekti į Lietuvą. Šeštadienį pasieniečiai neįleido 17 atėjūnų, penktadienį – 9, ketvirtadienį – 11.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių antradienį buvo įleisti du užsieniečiai. Tai nėra susiję su Baltarusijos režimo organizuotos neteisėtos migracijos iš Azijos ir Afrikos šalių srautais.

Antradienio naktį ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššauta viena signalinė raketa, ties Varėnos rajonu – 3. Vėlai vakare ties Druskininkų savivaldybe skirtingu metu dar buvo paleistos 4 signalinės raketos.

Apie vidudienį maždaug pusantros valandos pietinėje Lietuvos dalyje, Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi, girdėjosi pabūklų šūviai.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį duomenimis, nepateko 8301.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Antradienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 35 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Pirmadienį į šalį neįleisti 43 tokie asmenys, sekmadienį – 36, šeštadienį – 49, penktadienį – 34, ketvirtadienį – 44, trečiadienį – 56.

Lenkijos pasieniečiai pirmadienį užkirto kelią iš Baltarusijos patekti 12 neteisėtų migrantų, sekmadienį – 5, šeštadienį – 2, penktadienį – 13, ketvirtadienį – 22, trečiadienį – 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)