„Šioje sesijoje mūsų taip pat laukia nelengvų, tačiau būtinų sprendimų paieškos dėl asmens persekiojimo reglamentavimo, įstrigusios Stambulo konvencijos ratifikavimo, Partnerystės ir Pagalbinio apvaisinimo įstatymų. Taigi darbo apstu. Nesame naivūs, suprantame, kad valdantieji ir toliau blokuos mūsų iniciatyvas. Nes mūsų tikslas – racionalūs sprendimai, o ne politiniai kaprizai“, – feisbuke rašė politikė.

Parlamentarės teigimu ši pavasario sesija bus svarbi ne tik dėl artėjančių Seimo rinkimų, bet ir dėl pasaulyje siaučiančio koronaviruso.

„Sulėtėjimo tikrai neišvengsime. Ką turime padaryti, kad kitų metų nepasitiktume nepasiruošę?. Turi pasiruošti viešasis sektorius, turime bendrauti ir padėti pasiruošti verslui. Kitaip bus liūdna visiems“, – prognozavo parlamentarė.

Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Rima Baškienė

Parlamentarė išvardijo ir liberalų prioritetus.

Tai įstatymo pakeitimai dėl bausmių proporcingumo, susitarimas dėl švietimo, iš mirties taško pajudinti nelietuviškų vardų rašybos asmens dokumentuose reglamentuojančių teisės aktų pakeitimus. Taip pat prisiminti diskusijas dėl stabilesnės mokestinės aplinkos kūrimo.

O atsižvelgiant į vis pasikartojančius taršos skandalus – įteisinti Seimo statuto pakeitimą, pagal kurį kiekvienas teisės aktas privalomai būtų vertinamas dėl JT Darnaus vystymosi tikslų atitikimo.

Delfi primena, kad antradienį Seimas renkasi į pirmąjį pavasario sesijos posėdį. Seimas eilinę pavasario sesiją pradeda kovo 10 dieną ir baigs birželio 30 dieną – tai bus paskutinė ištisinė dvyliktojo Seimo sesija. Politikai rugsėjį dar susirinks į eilinę rudens sesiją, tačiau spalį įvyks nauji Seimo rinkimai ir lapkritį prisieks naujasis parlamentas. Eilinė rudens sesija baigiasi gruodžio 23 dieną.