Nuotolinis pokalbis buvo skirtas pasirengti birželio 23–24 dienomis Briuselyje vyksiančiam EVT susitikimui. Pagrindinės šio susitikimo tema – ES šalies kandidatės statuso suteikimas Ukrainai, Moldovai ir Sakartvelui. Prieš EVT sesiją vyks Vakarų Balkanų ir ES viršūnių susitikimas.

Parengiamajame susitikime šalies vadovas pabrėžė, kad šią savaitę Briuselyje vyksiantis EVT susitikimas yra istorinės svarbos, o jame priimti sprendimai nulems Europos ateitį dešimtmečiams. Prezidentas pakartojo tvirtą Lietuvos palaikymą ES šalies kandidatės statuso suteikimui Ukrainai, taip pat pabrėžė, kad Lietuva palaiko Moldovos eurointegracijos siekius.

„Turime galimybę priimti istorinį sprendimą ir uždegti žalią šviesą Ukrainai. Aiškiai pareikšti, kad Ukrainos ateitis yra ES. Ši politinė žinia yra labai svarbi krauju už savo laisvę kovojančiai ukrainiečių tautai“, – kalbėjo prezidentas.

Ateinančiame EVT susitikime bus aptarti klausimai, susiję su sankcijų Rusijai įgyvendinimu ir naujų jų poreikiu, karine, finansine ir humanitarine parama Ukrainai, maisto saugumu ir pasiūlymais dėl platesnės Europos iniciatyvos, ekonomine situacija ES, skelbiama Prezidentūros pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją