Rusijos karinės grupuotės „Wagner“ samdinių perdislokavimas į Baltarusiją, o dabar netikėta „Hamas“ teroristų ataka prieš Izraelį verčia susimąstyti, kiek esame pasirengę reaguoti į teroro, kitokio pobūdžio grėsmes, ne tik į karinį konfliktą.

Tiesa, Valstybės saugumo departamento (VSD) vertinimu, tikimybė, kad į Lietuvą ketintų įsiveržti asmenų grupės, kurios vykdytų smurtinius veiksmus ir siektų destabilizuoti situaciją valstybėje, šiuo metu labai menka.

Kelia klausimą, ar nebūtų pasimetimo, laukimo


Jeigu tokia grėsmė būtų reali, reagavimo planai yra, Delfi sakė demokratų lyderis, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narys Saulius Skvernelis.

Planuose, anot jo, numatytas laikas, per kurį institucijos turėtų sureaguoti į incidentą (tik jis neviešintinas), išvardytos institucijos, kurios įsitrauktų į procesą.

„Teoriškai kaip ir viskas turėtų labai logiškai ir aiškiai būti. Yra tarnybos, kurios paruoštos tam: pirmiausia, Viešojo saugumo tarnyba, policija, jeigu tai teroristinės apraiškos, yra policijos padalinys „Aras“. Jeigu neužtenka, pajėgumų trūksta, tada įsijungtų ir kariuomenė“, – vardijo S. Skvernelis.

Tačiau jis reiškė abejones, ar pareigūnai su užduotimi susidorotų praktikoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)