Šarvuotos transporto priemonės buvo atskraidintos „C-17 Globemaster“ lėktuvais.

J. Bidenas į Vilnių atvyksta dėl čia vykstančio NATO vadovų susitikimo, kuris vyks liepos 11–12 dienomis. Įtakingasis „The Economist“ įsitikinęs, kad šis susitikimas taps istoriniu, kaip ir Berlyno sienos griūtis.

Taip pat pranešama, kad pasibaigus NATO viršūnių susitikimui, J. Bidenas sostinėje sakys viešą kalbą.

Kaip teigiama ambasados pranešime spaudai, J. Bidenas viešą kalbą sakys, trečiadienį, liepos 12 d., Vilniaus universitete.

„Esu sujaudintas ir visai nesistebiu, kad prezidentas J. Bidenas pasirinko kreiptis į lietuvius šiuo svarbiu metu, nes Vilniuje vyksta NATO viršūnių susitikimas. Lietuva yra artima sąjungininkė ir partnerė, o ryšys tarp mūsų šalių yra stipresnis nei bet kada. Nekantrauju dalyvauti šiame istoriniame įvykyje kartu su Lietuvos žmonėmis“, – sakė JAV ambasadorius Robertas S. Gilchristas. Renginys bus nemokamas ir atviras visuomenei.

Tiesa, kadangi vietų skaičius ribotas, patekimas į renginį bus vykdomas pagal „pirmas atėjęs, pirmas aptarnaujamas“ principą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)