„Tai, kas vyksta – tebesitęsianti valdančiųjų politinė krizė. Ji nebuvo pasibaigusi, nes formalus koalicinis susitarimas net nebuvo įgyvendintas: „tvarkiečiai“ ir „socialdarbiečiai“ negavo to, kas ten buvo įrašyta. Taigi, šiandieniniai Ramūno Karbauskio samprotavimai, kad čia „niekas nesikeičia“, kad „čia viskas yra gerai“ – ne tik kad juokingi, bet ir pavojingi. Vyriausybė nebeturi daugumos Seime“, – sakė G. Paluckas.

Pasak socialdemokrato, aiškėja, kad turime mažumos Vyriausybę. Tai, anot G. Palucko, reiškia, kad jokių reikšmingesnių darbų ši valdančioji dauguma jau nebeįgyvendins.

„Realiai Vyriausybė tampa mažumos Vyriausybe, taigi susidurs su rimtais sunkumais teikiant ir tvirtinant valstybės biudžetą, įgyvendinant duotus pažadus. Užuot gerinę žmonių gyvenimą, šie valdantieji jau jokių problemų neišspręs – visą jų laiką suryja ir suris santykių aiškinimasis ir postų dalybos“, – pareiškė G. Paluckas.

Kaip ELTA jau skelbė, Seime vėl nebeliko frakcijos „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“. Antradienį iš jos pasitraukė 3 parlamentarai – frakcijos seniūnas Vytautas Kamblevičius, seniūno pavaduotojas Algimantas Dumbrava ir frakcijos narė Ona Valiukevičiūtė.
Jadvyga Bieliavska (ELTA)