Jis teigia, kad tiesioginių susitikimų su Ukrainos atstovais dar nebuvo, kol kas su jais bendravo tik telefonu, tačiau tikimasi artimiausiu laiku susitikti ir gauti detalesnę informaciją apie tai, kas vyko.

Petras Vaitiekūnas
„Kiek man žinoma iš žurnalistinių šaltinių, ultimatumas nebuvo įvykdytas. Bet agresija jau yra įvykdyta: galėčiau palyginti Simferopolį su buvimu uragano akyje – už akies ir aplinkui siaučia baisus šturmas, o pačioje akyje apgaulingai viskas yra ramu. Kai pasikalbu su žmonėmis, jie iš karto pasako, kad jaučiasi nesaugūs, jaučia nerimą, kad jų pažįstami išvažiavo iš Krymo. Susidūrimų nėra, tačiau Kryme yra sukurta nepaprasto galingumo parako statinė, kuri bet kuriuo momentu gali pažeisti Europos, pasaulio stabilumą. Užtektų tų pačių Rusijos kariškių provokacinio akto“, – portalui LRT.lt sakė P. Vaitiekūnas.

Pirmadienį pasirodė pranešimai, kad Rusijos Juodosios jūros karinis laivynas nurodė Kryme dislokuotoms ukrainiečių pajėgoms pasiduoti iki antradienio 5 val. ryto vietos laiku arba laukti karinių veiksmų. Tačiau nei Ukrainos gynybos ministerija, nei bazę rusų pajėgų kontroliuojamame Kryme turintis Rusijos Juodosios jūros laivynas, šio pranešimo oficialiai nepatvirtino.