Apie tai Eltai patvirtino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė. Pasak jos, esminis klausimas, kurį ketinama užduoti V. Čmilytei–Nielsen – ar ši neketina sustabdyti savo narystės Liberalų sąjūdyje.

„Einame truputį kitu keliu – pagal Statutą išsikviesime Seimo pirmininkę atsakyti į klausimus posėdžių salėje“, – antradienį Eltai teigė A. Norkienė.

„Klausimas – ar ji neketina suspenduoti savo narystės Liberalų sąjūdyje“, – aiškino ji.

Pasak „valstietės“, jeigu V. Čmilytė–Nielsen nuspręs likti liberalų gretose, tuomet opozicija imsis nepasitikėjimo procedūros.

„Jeigu ne – nematysime kitos galimybės kaip tik pradėti nepasitikėjimo (procedūrą – ELTA)“, – paaiškino A. Norkienė.

Čmilytė–Nielsen kartoja neketinanti stabdyti narystės Liberalų sąjūdyje


Parlamento opozicijai ketinant į parlamento plenarinių posėdžių salės tribūną išsikviesti Seimo pirmininkę V. Čmilytę–Nielsen ir užduoti klausimus dėl jos tolimesnės ateities Liberalų sąjūdyje, politikė tikina neketinanti suspenduoti narystės partijoje. Be to, politikė mano, kad mažumos bandymai susieti vadinamąją „MG Baltic“ bylą su ja kaip liberalų pirmininke nebus sėkmingi.

„Į tą vieną klausimą iš karto galiu atsakyti – neketinu nei suspenduoti savo narystės, nei atsistatydinti iš pirmininkų, kaip man siūloma daryti. Manau, kad šios pastangos 2016 m. istoriją kažkaip susieti su manimi (partijos pirmininke tapau 2019 metais) tikriausiai nebus labai sėkmingos“, – antradienį Seime susirinkusiems žurnalistams sakė V. Čmilytė–Nielsen.

Klausimų kyla ir dėl Mazuronio

„MG Baltic“ byloje kalta pripažintos Darbo partijos lyderio Andriaus Mazuronio likimas Seimo vadovybėje priklauso nuo Liberalų sąjūdžiui vadovaujančios parlamento vadovės V. Čmilytės–Nielsen klausimo, sako ekspremjeras Saulius Skvernelis.

„Mes puikiai suprantame, kad kol Seimo pirmininkės klausimas nėra išspręstas, negali būti sprendžiamas pavaduotojų klausimas. Jei išsispręs Seimo pirmininkės klausimas, tada prasidėtų procedūra iš naujo – siūlymai dėl pavaduotojų. Matyt, automatiškai išsispręstų tie klausimai“, – žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis, komentuodamas opozicinių frakcijų sprendimą išsikviesti Seimo pirmininkę į plenarinių posėdžių salės tribūną atsakyti į jiems rūpimus klausimus.

Opozicijai kilo klausimų dėl V. Čmilytės–Nielsen galimybių toliau vadovauti Seimui po to kai Apeliacinis teismas vadinamojoje „MG Baltic“ byloje Liberalų sąjūdį bei Darbo partiją pripažino kaltomis.

Seimo mažumos atstovai paragino stabdyti parlamento darbą. Pasak „valstiečių“, parlamento darbas negali vykti kol nuteistos partijos neatliks teismo jiems skirtos bausmės ir nesumokės baudų.

Taip pat kelti klausimai, ar Seimas gali pasitikėti nuteistos partijos lydere V. Čmilyte–Nielsen kaip parlamento pirmininke, o Darbo partijos pirmininku A. Mazuroniu kaip vicepirmininku.

Valdantieji tikina pasitikintys V. Čmilyte–Nielsen ir nurodo, kad darbas su kaltinamojo nuosprendžio sulaukusiais liberalais yra įmanomas.

ELTA primena, kad Apeliaciniam teismui vadinamojoje „MG Baltic“ byloje pripažinus Liberalų sąjūdį bei Darbo partiją kaltomis, opozicijoje prakalbta apie nepasitikėjimą teistomis politinėmis jėgomis.

Seimo mažumos atstovai paragino stabdyti parlamento darbą. Pasak „valstiečių“, parlamento darbas negali vykti kol nuteistos partijos neatliks teismo jiems skirtos bausmės ir nesumokės baudų.

Taip pat kelti klausimai, ar Seimas gali pasitikėti nuteistos partijos lydere V. Čmilyte–Nielsen kaip parlamento pirmininke, o Darbo partijos pirmininku Andriumi Mazuroniu kaip vicepirmininku.

Valdantieji tikina pasitikintys V. Čmilyte–Nielsen ir nurodo, kad darbas su kaltinamojo nuosprendžio sulaukusiais liberalais yra įmanomas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)