„Socialdemokratai sistemiškai žiūri į tai, ką daro Ž. Pavilionis. Labai gaila, kad mūsų kolegos opozicijoje nepalaikė mūsų pasiūlymo, kai ponas Pavilionis turėjo diplomatinių nemalonumų nuvykęs į Sakartvelą. Mes jau tada paraginome jį atsistatydinti. Tas jo neatsargus kalbėjimas Sakartvele sukėlė tam tikras diplomatines pasekmes, o tolesni veiksmai tik gilino tai. Aš nemanau, kad reikia opoziciją kaltinti, kad mes pasidavėme Maskvos nuostatoms“, – laidoje „Delfi diena“ sakė A. Sysas.

„Manau, užsienio politika yra subtilus dalykas, kur negali komiteto pirmininkas taip laisvai interpretuoti ir kalbėti“, – pridūrė jis.

Pasak A. Syso, nors teigiama, kad įrašas ir sumontuotas, kai kurios detalės jam užkliuvo.

„Kai mačiau tą jo interviu, jo verbalinė kalba rodė viską, kad jis čia karaliauja, valdo situaciją. Paprasčiausiai šiek tiek juokingai skamba“, – vertino Seimo narys.

Jis neatmetė, kad Ž. Pavilioniui neatsistatydinus dabar, būtų imamasi ir kitų priemonių.

„Tą užsienio politiką vis tiek turi suderinti trys ar keturios grandys, kiek čia jų bebūtų. Negali vienas žmogus menkinti kitų, nesvarbu, kad troliai jį už liežuvio traukia. Šiuo atveju gyvenimas tuo nesibaigia, visada politikas gali pasitaisyti ir sugrįžti, todėl draugiškai raginu kolegą Razmą susėsti su savo daugumos atstovais ir išspręsti šį klausimą, nes tuo nesibaigs.“

Tuo metu konservatorius Jurgis Razma apgailestauja, kad opozicijos iniciatyvos atsirado būtent šiuo metu.

„Galėčiau suprasti, jei būtų atsiradusios tokios iniciatyvos, kai Ž. Pavilionis buvo nuvykęs į Sakartvelą, nes opozicija čia gali turėti kitokią nuomonę negu mes. Tada mums atrodė, kad Žygimantas gynė tikrai teisingą reikalą. Kaip jis tai daro, matyt, priklauso ir nuo jo charakterio – gana aistringai, ryškiai. Tai galbūt sukėlė kitos pusės per stiprias reakcijas, bet galiausiai viskas Sakartvele sprendžiasi pagal tą poziciją, kurią atstovavo Ž. Pavilionis. Taip kad jam kažkaip priekaištauti nėra pagrindo“, – mano J. Razma.

Jo teigimu, provokacijoje neabejotinai dalyvavo ir Rusijos specialiosios tarnybos, todėl į ją geriausia išvis niekaip nereaguoti.

„Manau, kolega nebandys teigti, kad čia paprastas komikų išprovokuotas reikalas. Tada būtų galima vienaip vertinti, bet akivaizdu, kad tai gerai paruošta Rusijos spec. tarnybų provokacija ir štai opozicijai linkėčiau pagalvoti, kokiame kelyje jie dabar atsidūrę. Akivaizdu, kad Rusijos spec. tarnyboms Ž. Pavilionis su dabartinėmis pareigomis yra labai trukdantis, nemėgstamas ir jie labai džiaugtųsi, jei jis būtų pašalintas iš jų. Tai opozicija dabar yra pasiryžusi pasitarnauti, kad ta provokacija būtų atlikta iki galo. Labai gaila, kad mes visoje politinėje bendruomenėje neturime sutarimo, kad niekaip neturi būti reaguojama į mums nedraugiškų valstybių provokacijas“, – kalbėjo Seimo narys.

Anot jo, po parašų įteikimo toliau Seime viskas spręsis pagal numatytas procedūras: „Seimo pirmininkė, matyt, informuos Seimą ir kuriame nors iš netolimų Seimo posėdžių ta procedūra bus pravesta ir ji turi baigtis slaptu balsavimu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)