Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje „Drąsos kelio“ frakcijos lyderė pirmiausiai pareiškė, kad nei jai, nei jos tėvams per pastaruosius dešimt mėnesių nebuvo leista niekaip bendrauti su Drąsiaus Kedžio dukra.

„Nežinau tiksliai nieko apie ją. Mes nei vieno karto per 10 mėnesių jos nematėme“, - kalbėjo N. Venckienė.

Ji taip pat vardijo esą prieštaringus duomenis apie mergaitės savijautą – politikė teigė nemananti, kad jos dukterėčia iš tiesų jaučiasi gerai, kaip tvirtina vaiko teisių specialistai.

Galiausiai N. Venckienė pareiškė, kad kažkas galimai siekia L. Stankūnaitės mirties. Ji priminė Andrių Ūsą, kurį apsaugos atsisakymas esą nuvedė į kapus.

„Labai gerai prisimename, kuo pasibaigė A. Ūso atsisakymas valstybinės apsaugos. Mirtimi“, - teigė N. Venckienė, pridurdama, kad galbūt to paties siekia asmenys, įkalbėję L. Stankūnaitę atsisakyti apsaugos.

N. Venckienės spaudos konferencijoje daug dėmesio skirta pastarųjų dienų publikacijoms žiniasklaidoje bei politikės neliečiamybės panaikinimo klausimą sprendžiančiai parlamentinei komisijai.

Publikacijos apie L. Stankūnaitės pasisakymus ir D. Kedžio dukters duotus parodymus, esą nenaudingus N. Venckienei, vadintos sąmoninga dezinformacija.

Tuo tarpu N. Venckienės bendražygis, buvęs žurnalistas Valdas Vasiliauskas pareiškė, esą laikinoji Seimo komisija turi šansą pasipriešinti „melo industrijai“ valstybėje. Jis kartu su N. Venckiene taip pat pažymėjo, esą vadinamojo Garliavos šturmo įrašo slėpimas – įrodymas, kad prokurorai dangsto tikruosius nusikaltėlius.

Žada siekti, kad D.Valys būtų teisiamas už šmeižtą

N. Venckienė žurnalistams taip pat pareiškė, kad jos tėvai prašė sustiprinti mažametės apsaugą, tačiau jokios reakcijos kol kas nesulaukė. Be to, buvusi teisėja ketina siekti, kad generalinis prokuroras Darius Valys būtų teisiamas už šmeižtą. Taip politikė reaguoja į Seimo tribūnoje D. Valio pasakytus žodžius – esą ji Garliavos šturmo metu apkandžiojo ir apspardė L. Stankūnaitę.

„D. Valys meluoja. Aš L. Stankūnaitės nekandžiojau. Ir tas įrašas labai aiškiai patvirtintų, kad ne aš dariau nusikaltimus, o kiti asmenys. Ir vien dėl tų priežasčių tasai vaizdo įrašas yra slepiamas. (...) D. Valys meluoja. Aš nekandžiojau, nespardžiau. Generalinio prokuroro viešas šmeižtas yra visiška valstybės diskreditacija. (...) Aš prašysiu, kad D. Valiui dėl šmeižto pradėtų ikiteisminį tyrimą“, - kalbėjo N. Venckienė.

„Drąsos kelio“ frakcijos seniūnė sykiu pažymėjo tikinti, kad prokurorai pakeis poziciją ir trečiadienio posėdyje Seimo komisijai pateiks Garliavos šturmo vaizdo įrašą.

DELFI primena, jog policija atsisako tenkinti L. Stankūnaitės prašymą. Pareigūnai teigia turintys duomenų, kad jos ir D. Kedžio dukterė gali būti mėginama pagrobti.