Artėjant naujiems mokslo metams, vienas pilietis pastebėjo, jog Vilniaus „Sietuvos“ progimnazija apjuosta spygliuota viela. Tokią priemonę gyventojas sukritikavo ir dėl jos naudojimo kreipėsi į savivaldybę.

„Vilniaus „Sietuvos“ progimnazijos tvora yra apvyniota spygliuota viela. Atrodo kaip grubus saugumo pažeidimas ir visiškai prasilenkia su humanizuojamo miesto konceptu“, – svetainėje TvarkauMiesta.lt nurodė gyventojas ir pasidalijo nuotraukomis.

„Vilniaus „Sietuvos“ progimnazijos tvora. Petro Baukio nuotr.
„Vilniaus „Sietuvos“ progimnazijos tvora. Petro Baukio nuotr.

Delfi dėl situacijos pasikreipė į savivaldybę. Ji leido suprasti, kad į pranešimą buvo sureaguota – spygliuota viela, kuri esą buvo pastatyta laikinai, pašalinta, planuojama keisti ir tinklinę tvorą.

„Sietuvos“ progimnazijos pastatas bei prie mokyklos esantis stadionas aptverti tvora jau keletą metų. Daliai teritorijos panaudoti tvirti tvoros segmentai, daliai – tvoros tinklas. Mokyklos tvoros tinklas nekelia pavojaus mokiniams ugdymo proceso metu. Atsiradęs gabalėlis vielos tvorai sutvirtinti buvo tik laikina priemonė, kadangi tvora nuolat niokojama. Vakar ji jau pašalinta, o tinklinė tvora bus pakeista atsiradus galimybei“, – Delfi nurodė savivaldybės visuomenės informavimo specialistas Irmantas Kuzas.

Jis pabrėžė, kad mokykla tėvų skundų dėl tvoros nėra sulaukusi, o atsiliepimai esą – priešingi:

„Priešingai, mokyklos bendruomenė džiaugėsi, kad mokyklos kieme nebevartojamas alkoholis, nebeklaidžioja asocialūs asmenys, stadione nebevedžiojami šunys ir mokiniai turi galimybę sportuoti švarioje ir saugioje aplinkoje.“

Delfi su klausimais kreipėsi ir į „Sietuvos“ progimnaziją, tačiau komentarų nesulaukė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)