Ministerija pažymi, kad šis naujas dokumentas numato aukštus socialinių darbuotojų veiklos standartus, elgesio normas, išryškina vertybes. Jeigu socialinių paslaugų srities darbuotojai nesilaikys kodekso nuostatų, bus galima pateikti skundą Socialinių paslaugų srities darbuotojų etikos komisijai.

„Kartu su visa socialinių paslaugų srityje dirbančių žmonių bendruomene siekiame stiprinti socialinio darbo kaip profesinės veiklos, socialinio darbuotojo specialybės prestižą ir visuomenės pasitikėjimą socialiniu darbuotoju. (...) Socialinių paslaugų srities darbuotojų etikos kodeksas dar labiau prisidės prie darbo kokybės gerinimo ir profesijos prestižo kėlimo“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Ministrė M. Navickienė sako, jog labai svarbu, kad žmonės ir toliau drąsiai kreiptųsi pagalbos į socialinius darbuotojus, ypač kai nuo praeitų metų visoje šalyje teikiamos prevencinės socialinės paslaugos.

Minsiterija pažymi, kad kodekse įtvirtinta, kad socialinių paslaugų srities darbuotojai privalo laikytis ne tik Konstitucijos, įstatymų, bet ir kodekso, dorai ir sąžiningai atlikti profesines pareigas, būti objektyvūs ir nepriklausomi, įsipareigoti siekti etiško ir profesionalaus elgesio su visais socialinių paslaugų gavėjais, jų grupėmis, bendruomenėmis, savo kolegomis bei visa visuomene.

Jeigu socialinių paslaugų srities darbuotojai nesilaikys kodekso nuostatų, fizinis ar juridinis asmuo turi teisę pateikti skundą Socialinių paslaugų srities darbuotojų etikos komisijai, kuri sudaryta šių metų kovo mėnesį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją