Sausio 26-27 ir sausio 29-vasario 8 dienomis Premjerą pavaduos finansų ministras Rimantas Šadžius, o sausio 28 dieną- krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, nurodoma pirmadienį pasirašytame Prezidentės dekrete.

Kaip Eltą informavo A. Butkevičiaus patarėja Auksė Kontrimienė, Premjeras atostogas praleis ne Lietuvoje, tačiau kur dėl saugumo sumetimų neatskleidžiama.

Premjero atostogų metu Vyriausybės posėdžiai ir pasitarimai nevyks.

ELTA primena, kad A. Butkevičius ne pirmą kartą atostogauja sausį - pernai Vyriausybės vadovas išėjo atostogų nuo sausio 15 dienos.

Premjeras atostogoms neretai renkasi pietų Europos šalis. Paskutinį kartą Ministras Pirmininkas atostogavo praėjusių metų liepą ir kopė į kalnus.

2013-ųjų pavasarį, minint Vyriausybės darbo šimtadienį, Premjeras su žmona atostogavo Ispanijai priklausiančioje Gran Kanarijos saloje, liepą Vyriausybės vadovas vyko į Koso salą Graikijoje.

2013 m. gruodį A. Butkevičius mėgavosi poilsiu Dubajuje.

2014 m. liepą Premjeras ilsėjosi Portugalijos Madeiros saloje, tačiau rugpjūčio 12 d. savo atostogas nutraukė Rusijai paskelbus žemės ūkio ir maisto produktų iš Europos Sąjungos ir kitų valstybių embargą ir dviem dienomis anksčiau grįžo į darbą.