Dvidešimties organizacijų atstovų pasirašytame laiške, kuris skirtas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovei Algimantai Pabedinskienei, prezidentei Daliai Grybauskaitei bei Valstybės saugumo departamento direktoriui Dariui Jauniškiui, prašoma „viešai pateikti konkrečius faktus bei įrodymus“.

„Nei Valstybės saugumo departamentas, nei SADM nepaskelbė informacijos apie Jono Laniausko vykdytą, ar vykdomą antivalstybinę veiklą, todėl kyla klausimas ar daugelį metų Lietuvos jaunimo labui dirbęs žmogus yra baudžiamas už kitame politiniame kontekste vykdytą veiklą, kuri tuometinėmis aplinkybėmis niekam nekėlė klausimų“, - nurodoma laiške.

Jame teigiama, kad J.Laniauskas nesyk yra skelbęs savo poziciją apie „jam visiškai nepriimtiną Rusijos Federacijos politiką Ukrainos atžvilgiu“ bei dėl jos nutrauktą veiklą Rusijos finansuotose organizacijose.

Nevyriausybininkai tvirtina, kad J.Laniauską pernai 66 organizacijas vienijanti Lietuvos jaunimo organizacijų taryba pripažino labiausiai nusipelniusiu jaunimui žmogumi Lietuvoje.

Be kitų, kreipimąsi pasirašė Žmogaus teisių stebėjimo instituto direktorė Dovilė Šakalienė, Nacionalinio socialinės integracijos instituto direktorė Neringa Jurčiukonytė, Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentė Akvilė Burneikaitė, Lietuvos neformaliojo ugdymo asociacijos pirmininkas Martynas Stukas, Maltos pagalbos ordino tarnybos Generalinis sekretorius Eitvydas Bingelis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pirmadienį pranešė, kad sprendimas neskirti J.Laniausko į pareigas priimtas „gavus kompetentingos valstybės institucijos informaciją apie konkursą laimėjusį asmenį“, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Pats J.Laniauskas pripažino, kad jo įsteigta asociacija „Jaunimo iniciatyvinė grupė“ yra gavusi paramos iš Rusijos ambasados, o jis pats dalyvavo Rusų kultūros centro veikloje ir Rusijos tėvynainių koordinacinėje taryboje, tačiau pabrėžė, kad tai vyko daugiau nei prieš dešimtmetį, o visi projektai buvo skaidrūs.

J.Laniauskas šiuo metu dirba Vilniaus miesto savivaldybės Jaunimo reikalų skyriaus vedėju. Meras Remigijus Šimašius žada netrukus su juo susitikti aptarti viešai paskelbtą informaciją, ir po to priimti sprendimą dėl galimybių dirbti toliau.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)