Trečiadienį VSAT pareigūnai apgręžė du į Lietuvą bandžiusius patekti migrantus. Antradienį ir tris dienas prieš tai nebuvo atvejų, kai Lietuvos pasieniečiams būtų tekę neįsileisti iš Baltarusijos neleistinose vietose bandžiusių įeiti asmenų. Penktadienį VSAT užkirto kelią į Lietuvą patekti 9 atėjūnams.

Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių ketvirtadienį įleistų užsieniečių nebuvo.

Ketvirtadienį vakare skirtingu metu ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššautos 6 signalinės raketos.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš ketvirtadienio į penktadienį duomenimis, nepateko 8330.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Ketvirtadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 18 iš Baltarusijos bandžiusių patekti neteisėtų migrantų. Trečiadienį į šalį neįleista 40 tokių asmenų, antradienį – 24, pirmadienį – 45, sekmadienį – 38, šeštadienį – 34, penktadienį – 41.

Lenkijos pasieniečiai trečiadienį užkirto kelią iš Baltarusijos patekti 10 neteisėtų migrantų. Antradienį Lenkija neįsileido 72 migrantų, pirmadienį – 4, sekmadienį ir šeštadienį – po 10, penktadienį – 12.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)