Gyventojai spėja, kad taip gudrauja ilgapirštis ir tokių gali būti ne vienas. Su panašia situacija jau susidūrė ne vienas alytiškis.

„Pirmadienį, apie 18-19 valandą, būdama namuose, pamačiau, kaip kažkas tyliai lenkia durų rankeną. Šuo labai greitai sureagavo. Išbėgau į laiptinę, bet vyras jau buvo pirmame aukšte. Grįžusi pažiūrėjau pro langą ir pamačiau, kaip nepažįstamasis nuėjo į kitą namą, paskui dar į kitą“, - AlytusPlius.lt rašė ne pirmą kartą netikėto „svečio“ sulaukusi Statybininkų gatvėje, penkioliktu numeriu pažymėtame name gyvenanti alytiškė.

Mergina gerai įsiminė, kaip vyras atrodo: sportiškai apsirengęs, neaukštas, dėvėjo pilką striukę, avėjo sportinius batelius, aprangoje buvo nemažai šviesiai žalios ir oranžinės spalvų detalių.

Dar vienas alytiškis socialinio tinklo grupėje rašė, kad jis būdamas namuose pastebėjo, kaip prasivėrė buto durys, o tarpduryje pasirodęs apie 40-50 amžiau vyras visai nepasimetė ir paklausė, kur gyvena Egidijus Vyšniauskas.

Paaiškėjo, kad tokį klausimą jau ne kartą girdėjo ir kiti Dainavos, Vidzgirio, Putinų mikrorajonuose gyvenantys alytiškiai, išgąsdinti netikėto vyro vizito.

Gyventojai vyriškį apibūdino skirtingai, spėjo, kad taip „lengvo grobio“ ieško ne vienas, o keli vyrai. Atsirado atpažinusių prie buto durų slampinėjantį asmenį ir teigusių, kad jis ne kartą bausmę atliko įkalinimo įstaigoje.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė teigė, kad kol kas į policiją dėl panašių atvejų niekas nesikreipė. Tačiau ragino gyventojus būti budriems ir, prie namų durų pastebėjus įtartiną asmenį, pranešti policijai.