Antradienį ir tris dienas prieš tai nebuvo atvejų, kai Lietuvos pasieniečiams būtų tekę apgręžti į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose bandžiusius įeiti neteisėtus migrantus. Penktadienį VSAT užkirto kelią į Lietuvą patekti 9 atėjūnams, ketvirtadienį – 18.

Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių trečiadienį įleistų užsieniečių nebuvo.

Trečiadienį vakare ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššautos 7 signalinės raketos. Po poros valandų irgi ties Druskininkų savivaldybe prie sienos buvo šaudoma iš automatinio ginklo bei paleistos dar 2 signalinės raketos.

Kaip ir pastarosiomis dienomis, dieną pietinėje Lietuvos dalyje, Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi, girdėjosi pabūklų ir automatinių ginklų šūviai.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš trečiadienio į ketvirtadienį duomenimis, nepateko 8330.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Trečiadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 40 iš Baltarusijos bandžiusių patekti neteisėtų migrantų. Antradienį į šalį neįleisti 24 tokie asmenys, pirmadienį – 45, sekmadienį – 38, šeštadienį – 34, penktadienį – 41, ketvirtadienį – 27.

Lenkijos pasieniečiai antradienį užkirto kelią iš Baltarusijos patekti net 72 neteisėtiems migrantams. Tai didžiausias toks skaičius per pastaruosius 2 mėnesius. Lenkijos pasieniečių teigimu, viena 40–ies migrantų grupė, padedama Baltarusijos tarnybų, jėga brovėsi į šalį. Užsieniečiai į Lenkijos pasieniečius mėtė akmenis, akino lazerių šviesomis ir niokojo sienos apsaugos įrenginius.

Pirmadienį Lenkija neįsileido 4 migrantų, sekmadienį ir šeštadienį – po 10, penktadienį – 12, ketvirtadienį – 24.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)