Moščune, kur įvyko lemtingas mūšis dėl Kijevo, prezidentas pagerbė žuvusius už Ukrainos laisvę. Irpinėje šalies vadovas atidarė už Lietuvos lėšas renovuotą darželį „Rūta“.

„Tai yra Lietuvos ir mūsų žmonių pagalbos Ukrainai, tikėjimo šios šalies ateitimi simbolis. Lankiausi Irpinėje, kai iš jos ką tik buvo išstumti okupantai. Dabar, tebesitęsiant karui, čia aktyviai vyksta atstatymo darbai. Ukrainos atkovotos teritorijos kyla iš pelenų ir rodo, kad yra nenugalimos“, – sakė prezidentas.

Bučoje Lietuvos vadovas susitiko su Ukrainos generaliniu prokuroru Andrijumi Kostinu. Mieste, tapusiame Rusijos karo nusikaltimų simboliu, prezidentas ir A. Kostinas aptarė tarptautinės bendruomenės veiksmus siekiant patraukti agresorių baudžiamojon atsakomybėn.

„Ši vieta saugo skaudžius prisiminimus apie Rusijos kariuomenės žiaurumą ir baisius čia vykdytus karo nusikaltimus. Visa tai, kas įvyko Bučoje ir kituose miestuose, nebus pamiršta – už kiekvieną įvykdytą nusikaltimą ir duotą nurodymą žudyti laukia atsakomybė. Tikiuosi, kad Specialusis tribunolas bus įsteigtas jau artimiausiu metu ir Rusijos karo nusikaltėliai stos prieš teismą“, – teigė prezidentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją