„Ta informacija, kuria aš dabar disponuoju, mane leidžia pasitikėti jais“, – pirmadienį laidoje „LRT forumas“ sakė G. Nausėda, reaguodamas į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie skundus dėl ambasadorių.

Abejonės dėl diplomatų tinkamumo tęsti pareigas kilo po to, kai naujienų portalas delfi.lt paskelbė, jog, šaltinių duomenimis, Užsienio reikalų ministerija (URM) sulaukė skundų dėl galimo E. Bajarūno mobingo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Be to, rašė portalas, D. Matulionis galėjo nesilaikyti valstybės institucijų mandato ir susilpninti Lietuvos derybines pozicijas artėjant NATO viršūnių susitikimui.

Šalies vadovo teigimu, metami kaltinimai ambasadoriams yra itin rimti, todėl situacijos turėtų būti vertinamos atidžiai. Visgi, pažymėjo jis, tai reikėtų daryti subtiliai.

„Ypatingai kaltinimai mobingu ar panašiai turi būti labai tiksliai ir atidžiai ištirti. Tai yra rimtas kaltinimas ir tikrai turėtų būti pažiūrėta į tai labai rimtai. Tai ir yra daroma“, – tvirtino G. Nausėda.

„Kita vertus, turime tą daryti subtiliai, nes esame krištolo parduotuvėje. Diplomatijos pasaulis yra krištolo parduotuvė, kurioje sutepti žmogaus reputaciją galima per vieną sekundę. Atstatyti neįmanoma net ir per keletą metų“, – akcentavo Daukanto aikštės rūmų lyderis.

Prezidentas nurodė, kad su ambasadoriumi prie NATO D. Matulioniu ketina susitikti ir aptarti susiklosčiusią situaciją.

Ambasadorius kartu su visa derybininkų komanda vykdė savo funkcijas. (...) Aš, žinoma, norėsiu susitikti su juo taip pat – išklausyti jo įvykių versiją“, – kalbėjo G. Nausėda.

„Paprašiau ministro, kad pateiktų visą chronologiją dokumentų ir įvykių – taip, kaip jie mato šitą situaciją. Manau, kad galutiniame rezultate galėsiu labai aiškiai pasakyti, ar pasitikiu ambasadoriumi, ar kitoks variantas“, – apibendrino jis.

Kaip skelbta anksčiau, URM šių diplomatų atžvilgiu tarnybinių tyrimų nėra pradėjusi.

„Siekiant efektyvesnio ambasadų veikimo, skirtingais veiklos organizavimo klausimais su jūsų minėtais diplomatais vyko komunikacija, prašyta suteikti įvairios informacijos žodžiu ir raštu. Dėl diplomatinio darbo specifikos šiuo metu platesnės informacijos suteikimas neprisidėtų prie Lietuvos interesų užsienyje geresnio atstovavimo bei įgyvendinimo“, – delfi.lt teigė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Paulina Levickytė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)