Paklaustas, ar G. Nausėda bandytų įkalbėti Saulių Skvernelį likti premjero poste, jis kalbėjo paslaptingai.

„Viskas priklausys nuo datos, jei tai bus tikrai liepos 12 diena, tai iki to laiko turėsime pakankamai laiko padiskutuoti, pasvarstyti ir suprasti tikruosius motyvus, nes pastarąją savaitę jie buvo pateikiami stichiškai ir kartais nesutapo.

Dėl to norėtųsi geriau suprasti motyvus ir pamėginti pasiekti, kad tas pasitikėjimo mandatas būtų toliau gerbiamas, o darbas tęsiamas.

Nes, priešingu atveju, reikėtų kalbėti apie altermnatyvią valdančiąją koaliciją, kurios kontūrai šiandien nėra iki galo aiškūs net ir patiems iniciatoriams.

Aš norėčiau, kad premjeras, kuris rinkimų kampanijos metu pateikė daug pažadų, ir kai kurie iš jų yra laisvai įgyvendinami, imtųsi atsakomybės tuos pažadus įgyvendinti iki galo“, – sakė G. Nausėda.

Apibendrindamas rinkimų rezultatus G. Nausėda teigė, kad jie puikūs, o paklaustas, ar tikėjosi, kad jį aplenks I. Šimonytė, teigė rezultato nesureikšminantis.

„Šiuo atveju ne tiek svarbu keliais šimtais balsų aš būčiau ją aplenkęs, ar ji mane. Visi suprantame, kad viskas spręsis antrame ture. Aš į ateitį žiūriu optimistiškai, tačiau tai nereiškia mano nusiraminimo, kad viskas bus atnešta ant padėkliuko. Likusias dienas reikia dirbti kryptingai“, – kalbėjo jis.

G. Nausėda sakė, kad sveikinimų iš Dalios Grybauskaitės nesulaukęs.