„Tikrai turime dirbti kartu, turime ne tik imtis priemonių nacionaliniu mastu, bet turime turėti ir labai aiškius algoritmus, jeigu situacija taptų dar komplikuotesnė – įskaitant ir galimą sienos uždarymą su Baltarusija. Bet tai turėtų būti daroma koordinuotu būdu – tarp Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos“, – ketvirtadienį po dvišalio susitikimo su Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu.

Visgi, G. Nausėda pažymėjo, kad tai būtų kraštutinė priemonė.

Pastaruoju metu stebimas Rusijos karinės bendrovės „Wagner“ samdinių persikėlimas į Baltarusiją.

Į kaimyninę šalį atvykę „Wagner“ samdiniai kartu su Baltarusijos armija vykdo pratybas Bresto poligone, esančiame už 40 km nuo Ukrainos ir 30 km nuo Lenkijos sienų. Lenkijos vadovybė prieš keletą savaičių nutarė perkelti karines formuotes iš šalies vakarų į rytus.

Artimiausiu metu susitiks Lietuvos ir Lenkijos pasieniečiai, žvalgybos pareigūnai

Prezidentas G. Nausėda teigia, kad artimiausiu metu įvyks Lietuvos ir Lenkijos pasieniečių, žvalgybos pareigūnų susitikimas, kuriame bus pasikeista informacija apie Suvalkų koridoriaus saugumo situaciją.

Apie tai G. Nausėda pranešė ketvirtadienį Suvalkų krašte, po susitikimo su Lenkijos ministru pirmininku M. Morawieckiu.

„Sutarėme su Lenkijos premjeru M. Morawieckiu tai, kad mūsų sienos apsaugos tarnybos pareigūnai ir mūsų žvalgybinių institucijų pareigūnai artimiausioje ateityje susitiks tarpusavyje tam, kad pasikeistų informacija, kurią turi, ir toliau galėtume efektyviai kooperuoti savo pastangas, siekdami apginti šį jautrų žemės lopinėlį“, – kalbėjo G. Nausėda.

Kaip skelbė Prezidentūra, G. Nausėda susitikime su Lenkijos ministru pirmininku aptarė saugumo situaciją pasienyje su Baltarusija, sukarintų „Wagner“ grupuočių įsitvirtinimo Baltarusijoje keliamas grėsmes ir pasirengimą jas atremti.

Pastaruoju metu stebimas Rusijos karinės bendrovės „Wagner“ samdinių persikėlimas į Baltarusiją.

Kaip teigia kai kurie Lietuvos politikai, tai neigiamai keičia saugumo situaciją regione.

Šiuo metu į Baltarusiją atvykę „Wagner“ samdiniai kartu su šalies armija vykdo pratybas Bresto poligone, esančiame už 40 km nuo Ukrainos ir 30 km nuo Lenkijos sienų. Lenkijos vadovybė prieš keletą savaičių nutarė perkelti karines formuotes iš šalies vakarų į rytus.

Lenkija antradienį taip pat apkaltino Baltarusiją sraigtasparniais įsiveržus į Lenkijos oro erdvę ir į tai atsakė padidindama karių skaičių pasienyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)