„Lenkijoje sulaikyti du asmenys, įtariami Rusijos opozicijos lyderio Leonido Volkovo sumušimu“, – pranešė šalies vadovas.

„Dėkoju Lenkijos Respublikai už tikrai puikų darbą, apie tai kalbėjome su Lenkijos prezidentu, dėkoju už puikų bendradarbiavimą. Ir tuo pačiu noriu padėkoti mūsų kriminalinės žvalgybos specialistams, kurie atliko tą pirmąjį patį svarbiausią parengiamąjį darbą.

Netrukus, atlikus procesinius veiksmus, šie asmenys bus perduoti Lietuvos Respublikai“, – sakė G. Nausėda.

Jis taip pat pridūrė, jog negali pasakyti, kada šie asmenys bus perduoti Lietuvai, bei kokie tai asmenys.

Į pranešimą apie Vilniuje užpultą ir sužalotą Rusijos pilietį reagavo gausios policijos pajėgos, buvo iškviesti „Aro“ ir specialiosios paskirties pareigūnai. Sulaikyti įtariamųjų tuomet iškart nepavyko, keliamos versijos, viena iš jų – užpuolimas gali būti susijęs su politine nukentėjusiojo veikla.

Po suteiktos medicinos pagalbos ligoninėje nukentėjusysis gydytas ambulatoriškai. Policija tuomet pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Plačiau apie tai rasite čia.

Pats Rusijos opozicijos atstovas tuomet sakė, kad specialiu plaktuku namo kieme žmogus jam smogė apie 15 kartų į koją ir sulaužė ranką. Įvykį jis pavadino „tipišku banditišku sveikinimu nuo Putino iš banditų Peterburgo“.

L. Volkovas iš Rusijos pasitraukė kilus arešto grėsmei. Šiuo metu L. Volkovas gyvena Lietuvoje.

Volkovas: labai džiaugiuosi, kad atkaklus Lietuvos policijos darbas davė rezultatų

„Aš kol kas nežinau jokių kitų detalių, bet galiu pasakyti: aš mačiau, kaip energingai ir atkakliai Lietuvos policija visą pastarąjį mėnesį tyrė šią bylą, ir labai džiaugiuosi, kad šis darbas davė rezultatų“, – socialiniame tinkle „X“ rašė L. Volkovas.

„O detales greitai sužinosim. Nekantrauju sužinoti“, – pridūrė jis.