Diskusijoje apie ypatingą Lenkijos ir Lietuvos bendradarbiavimo vaidmenį regiono saugumo architektūrai Rusijos agresijos prieš Ukrainą kontekste šalies vadovas pažymėjo, kad abi šalys nuo pat karo pradžios nieko nelaukdamos ir nedvejodamos pradėjo teikti visapusišką – finansinę, karinę ir humanitarinę – paramą Ukrainai.

„Mūsų drąsus ir bendras veikimas tarptautinėje politikoje svariai prisidėjo prie daugelio svarbių procesų: ES sankcijų režimo Rusijai ir Baltarusijai įvedimo, Rusijos oligarchų ir valstybės turto įšaldymo, Ukrainos finansavimo per ES instrumentus užtikrinimo, rusiškų energijos šaltinių atsisakymo. Lietuva ir Lenkija toliau kartu sieks Rusijos atsakomybės už karo ir agresijos nusikaltimus“, – akcentavo G. Nausėda.

Pasak Lietuvos vadovo, dabar pagrindinis tikslas – ir toliau užtikrinti Ukrainai tokią paramą, kokios reikia.

„Lietuvos ir Lenkijos partnerystė remiant Ukrainą iki pergalės niekada nebuvo susvyravusi, ja kliausimės ir toliau, neleisime agresoriui diktuoti savo taisyklių“, – teigė prezidentas.

Kaip rašoma Prezidentūros išplatintame pranešime, šalies vadovas pažymėjo Liublino trikampio – trišalio formato, jungiančio Lenkiją, Lietuvą ir Ukrainą – svarbą Ukrainos kovoje prieš agresorių bei jos euroatlantinės integracijos kelyje.

„Liublino trikampio valstybių istorinė praeitis ir patirtis leidžia, kaip niekam kitam, įvertinti Rusijos keliamas grėsmes. Todėl kartu turime nuolat priminti, kokį pavojų ne tik Europos, bet ir viso pasaulio saugumui ir tvarkai kelia Rusija“, – sakė G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją