„Tai buvo politikas gerąja to žodžio prasme. Dažnai mes dedame skirtingas konotacijas į žodį „politikas“, bet Gediminas Kirkilas buvo žmogus, kuris stovėjo prie valstybės vairo ir tuo metu, kai nebuvo lengva, kai valstybės laukė nemažai iššūkių, reikėjo dalyvauti svarbių strateginių sprendimų priėmime.

Bet net ir pasitraukęs iš aktyviosios politikos, jis neliko abejingas mūsų viešajam gyvenimui. Aš nuolat sekdavau jo skirtingos tematikos straipsnius apie užsienio politiką – ypatingai šita tema jį domino, saugumo politika“, – antradienį žurnalistams prie laidotuvių rūmų komentavo šalies vadovas.

Atsisveikinimas Gediminu Kirkilu

G. Kirkilui, pasak G. Nausėdos, visada buvo būdingas solidumas, nesiblaškymas į smulkmenas, į pigių efektų ieškojimą.

„Tai buvo žmogus, kuris mąstė globaliai, europietiškai ir turėdamas labai aiškią vertybių hierarchiją. Manau, kad tai tikrai vertas didelės pagarbos mūsų visuomenininkas, valstybininkas, vėlgi, gerąja to žodžio prasme“, – kalbėjo prezidentas.

Visuomenei atvira atsisveikinimo su G. Kirkilu ceremonija vyks balandžio 23–24 dienomis: balandžio 23 dieną (antradienį) iki 20.00 val., balandžio 24 dieną (trečiadienį) nuo 9.00 iki 12.00 val.

Velionio palaikų pašarvojimas vyksta laidotuvių rūmų „Ritualas“ (Olandų g. 22) didžiojoje šarvojimo salėje.

Laidotuvės numatytos trečiadienį, Antakalnio kapinėse Vilniuje, urna išnešama 12.00 val.

G. Kirkilas buvo ryški politinė asmenybe, ir nors jau nebedalyvavo aktyvioje politikoje, savo įžvalgomis dalindavosi laidose, komentuodavo aktualijas.

Pastaraisiais metais G. Kirkilas publikavo komentarus Delfi Nuomonių ringe. Jo publikacijas galite rasti čia.

Kartu su kitu buvusiu premjeru, Andriumi Kubiliumi, pernai Delfi vedė tinklalaidę 2K. Visas buvusių premjerų tinklalaides 2K galite žiūrėti čia.

Jo svarbą bei įtaką šalies raidai liudija ir paprastas faktas: pagarbiais bei jautriais žodžiais buvusį premjerą mini atstovai iš kone visų politinių jėgų – tiek politiniai oponentai, tiek bendražygiai, tiek ir ekspertai, turėję galimybę dirbti su G. Kirkilu politikos užkulisiuose.