Taip pat Lietuvos ir Baltarusijos vadovai kalbėsis apie Astrave statomą atominę elektrinę bei dvišalius šalių ekonominius ryšius, teigia Prezidentūra.

Tai pirmasis G. Nausėdos pokalbis su Baltarusijos vadovu.

„Šią ir kitą savaitę prezidentas ketina kalbėtis ir su kitų Rytų partnerystės šalių – Ukrainos, Moldovos, Sakartvelo, Armėnijos bei Azerbaidžano – vadovais“, – BNS sakė šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Balandžio pradžioje Lietuvos valdžios atstovai teigė, jog situacija dėl koronaviruso Baltarusijoje kelia nerimą, kad kaimyninė valstybė gali būti nevaldomas ligos židinys. Tuomet šios šalies prezidentas Aleksandras Lukašenka ironizavo nematąs niekur skraidančio viruso, vyko sporto ir kiti masiniai renginiai. Jis ragino Lietuvos vadovą rūpintis „savo virusu“.

Vis dėlto praėjusios savaitės pabaigoje G. Nausėda teigė, kad buvęs liberalus kaimyninės Baltarusijos valdžios požiūris į koronaviruso plitimą pasikeitė, dialogas su šia valstybe būtinas bet kokiomis aplinkybėmis, nes ekonominis gyvenimas tęsiasi.

Taip pat ketvirtadienį G. Nausėda kalbėsis su Izraelio Prezidentu Reuvenu Rivlinu. Kaip teigia Prezidentūra, šis šalių vadovų pokalbis yra skirtas paminėti Vilniaus Gaono 300-osioms gimimo metinėms, tačiau taip pat bus aptariami klausimai, susiję su politiniu, ekonominiu ir kultūriniu šalių bendradarbiavimu.

Be to, ketvirtadienį konferencinio skambučio metu G. Nausėda su Baltijos ir Šiaurės šalių vadovais aptars Europos Vadovų Tarybos (EVT) darbotvarkės prioritetus bei dalyvaus EVT vaizdo konferencijoje.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis ragina ES šalių vadovus sutarti dėl ilgalaikio pagalbos fondo, bet jo dydis ir finansavimas iki šiol kelia daug ginčų.