Šalies vadovas patikino, jog pergyvena dėl įvykių Jungtinėje Karalystėje, mat britai yra ištikimi Lietuvos partneriai ir svariai prisideda prie Baltijos regiono saugumo.

„Man labai gaila, kad šie vidaus politikos įvykiai vyksta. Tikrai pergyvenu dėl to, kas vyksta Didžiojoje Britanijoje, kadangi laikau ją mūsų ištikima sąjungininke. Mums Jungtinės Karalystės pagalba, jų vaidmuo, užtikrinant mūsų regioninį saugumą ir stabilumą, yra nepaprastai svarbus“, – ketvirtadienį Briuselyje susirinkusiems žurnalistams teigė G. Nausėda.

„Aš noriu tikėtis, kad šie dalykai yra pirmiausiai susiję su tam tikrais vidaus politikos iššūkiais ir (...) Jungtinės Karalystės užsienio politikai esminės įtakos neturės“, – pridūrė jis.

Prezidentas teigė, kad Lietuva stengsis ir toliau palaikyti artimą ryšį su Londono lyderiais – nepaisant to, kas po L. Truss užims Jungtinės Karalystės premjero postą.

„Su visais mes palaikysime tokį patį kaip ir dabar – efektyvų darbinį kontaktą ir bendradarbiausime visomis galimybėmis“, – užtikrino G. Nausėda.

ELTA primena, kad vos prieš 6 savaites pradėjusi eiti Jungtinės Karalystės premjerės pareigas, ketvirtadienį Konservatorių partijos lyderė L. Truss paskelbė apie savo atsitraukimą. Kaip rašo BBC, kalbėdama Dauningo gatvėje, L. Truss nurodė, kad apie savo sprendimą jau informavo karalių Karolį III.

L. Truss tapo trumpiausiai valdžiusia premjere britų istorijoje – šiame poste ji išbuvo tik 45 dienas.

Politikė nurodė, kad traukiasi, nes esą negali įgyvendinti visų savo įsipareigojimų.

Pasak L. Truss, valdančioji Konservatorių partija kitą savaitę planuoja išsirinkti naują lyderį – ji tęs darbą Dauningo gatvėje iki tol, kol bus rastas jos įpėdinis.

Konservatorių partijos deputatų komiteto pirmininkas Grahamas Brady pranešė, kad naujo pirmininko rinkimai įvyks po savaitės – spalio 28 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją