„Vyriausybė galėtų palengvinti sau veiklą, jeigu reaguotų į situaciją. Jeigu bus elgiamasi taip, kaip yra dabar, labai galimas dalykas, kad opozicija konsoliduosis ir skelbs nepasitikėjimą visai Vyriausybei apskritai“, – ketvirtadienio vakarą LRT televizijai teigė G. Nausėda.
„Tai ar mums šito šiandieną reikia? Mano atsakymas yra – ne, mums šito nereikia. Todėl turime šito išvengti“, – pridūrė jis.

G. Nausėda akcentuoja, kad veikianti, neišsidraskiusi Vyriausybė ypač svarbi ne tik dėl šiuo metu esančios sudėtingos geopolitinės situacijos, tačiau ir liepos mėnesį Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo.

„Geopolitinė situacija yra sudėtinga, pavojinga, NATO viršūnių susitikimas artėja – nepaprastai reikšmingas ir Lietuvai, ir pasauliui įvykis. Šioje vietoje mes negalime pasitikti išsidraskę, išsibarstę ir tikrai turime pakankamai aiškiai žinoti, ko norime šitame susitikime, ko siekiame Ukrainai ir panašiai, turi būti veikiantys ministrai. Visa tai turi būti“, – pabrėžė šalies vadovas.

Visgi, pasak jo, tai, labai didele dalimi priklauso ir nuo pačios Vyriausybės.

„Bet tai priklauso labai daug ir nuo pačios Vyriausybės veiklos ir gebėjimo, pirmiausia, valdančiosios koalicijos rasti sutarimą. Ir tikiuosi, kad mes pajėgsime išspręsti visus šituos iššūkius“, – sakė jis.

Seimo sesijos metu ne mažesnė kaip 1/5 Seimo narių grupė gali pateikti motyvuoto nutarimo projektą, kuriame reiškiamas tiesioginis nepasitikėjimas Vyriausybe.

Nepasitikėjimo Vyriausybe klausimo nagrinėjimo Seimo posėdyje metu Seimo nariai gali paklausti visus ministrus, suteikiant galimybę ministrams atsakyti.

Nutarimas dėl tiesioginio nepasitikėjimo Vyriausybe gali būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma.

Kaip ELTA anksčiau skelbė, prieš savaitę visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, dirbdama Kauno savivaldybėje, galimai piktnaudžiavo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis ir įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Ministrė savo išlaidų pagrįsti čekiais negalėjo, tačiau paviešino Kauno savivaldybei pateiktas ataskaitas. Tai neišsklaidė abejonių nei opozicijai, nei daliai valdančiosios koalicijos atstovų.

Nors premjerė I. Šimonytė kartojo pasitikinti J. Šiugždiniene, ši ketvirtadienį ministrė paskelbė Vyriausybės vadovei įteikusi atsistatydinimo pareiškimą.

Kaip numato įstatymas, premjerė dėl sprendimo, ar patenkinti ministro prašymą jį atstatydinti, turėtų apsispręsti per penkias darbo dienas.

Kauno miesto savivaldybės taryboje dirbę ministrai Gintarė Skaistė ir Simonas Kairys pripažįsta taip pat negalintys pagrįsti visų deklaruotų išlaidų čekiais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją