Reikėjo pokyčių

Kaip informavo savivaldybės Teisės skyrius, teisės aktai numato galimybę valstybės tarnautojo prašymu perkelti jį į kitas pareigas tarnybinio kaitumo būdu, jeigu jis atitinka pareigybės aprašyme nustatytus reikalavimus.

Būtent tokį prašymą J. Švedas ir pateikė, o įvertinus jo atitikimą reikalavimams tarnautojas buvo perkeltas į minėtas pareigas su tokiu pačiu atlyginimu, siekiančiu apie 2,5 tūkst. eurų.

Pats patarėjas sako, kad tiesiog pajautė, jog atėjo laikas pokyčiams.

„Dirbau „Sodroje“ daug metų, tačiau jau darbe atsirado tam tikra monotonija, pajutau, kad atėjo laikas pokyčiams, naujiems iššūkiams. Dėl to ir apsisprendžiau pakeisti darbo vietą“, – sakė jis.

Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus patarėju tapo anksčiau „Sodros“ Kėdainių skyriui vadovavęs, vėliau padalinių vadovu dirbęs Jonas Švedas.: „Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Planų ir darbų daug

Nors patarėjo pareigose J. Švedas dirba vos porą savaičių, darbų netrūksta – pasaulyje susidarius itin aštriai situacijai, pasirengimas ekstremalioms situacijoms įgavo visai kitokią svarbą.

„Reikia paruošti naujus ekstremaliųjų situacijų planus, taip pat rengiamas naujas priedangų sąrašas, kad atitiktų teisės aktuose numatytus reikalavimus, mat reikalaujama, kad jos sutalpintų bent 40 proc. gyventojų. Priedangas reikia suženklinti, dalis jų pažymėtų jau yra, dalis bus sužymėta, o jų tinklas bus plečiamas“, – sakė J. Švedas.

Savivaldybėje dirba ir žmona

Kėdainių rajono savivaldybės administracijoje dirba ir direktoriaus patarėjo žmona Rūta Švedienė. Ji dirba Bendrajame skyriuje kalbos tvarkytoja.

Kadangi administracijos direktoriaus patarėjas, atliekantis savivaldybės parengties pareigūno funkcijas, yra tiesiogiai pavaldus Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktoriui, konflikto dėl to, kad skyriuose dirba vienos šeimos asmenys, nėra.