Pratybose Lietuvai atstovauja 38 kariai - būrys pėstininkų žvalgų iš Karaliaus Mindaugo husarų ir Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionų, taip pat keli štabo karininkai.

„Rapid Trident 2014“ pradžią paskelbė pratybų vadovas Ukrainos Sausumos pajėgų akademijos viršininko pavaduotojas pulkininkas Oleksanderis Syvakas. „Tokio lygio pratybos stiprina NATO šalių ir partnerių karinį bendradarbiavimą ir leidžia mums visiems dalytis itin naudinga ir įvairia patirtimi“, - kreipdamasis į karius sakė plk. O. Syvakas.

„Šių mokymų metu kariai turės galimybę vieni kitiems perduoti tarptautinėse pratybose ir mokymuose įgytas žinias“, - sakė vienas pratybų „Rapid Trident 2014” Ukrainoje vadovų JAV pulkininkas Alfredas Renzis. Jo teigimu, tokiais tarptautiniais mokymais plečiamas ir stiprinamas NATO ir Partnerystės taikos labui programoje dalyvaujančių šalių tarptautinis karinis bendradarbiavimas.

Pratybos „Rapid Trident“ - kasmetinės JAV pajėgų Europoje vadavietės (EUCOM) Ukrainoje organizuojamos taikos rėmimo pratybos. Šiemet pratybose dalyvauja apie 1 300 karių iš 15 šalių - NATO ir šalių partnerių. 

Pratybose dalyvaujantys kariai treniruosis konvojavimo, patruliavimo, kovos su improvizuotais sprogstamaisiais užtaisais ir pan. užduočių, daugiausia dėmesio skirdami pasirengimui tarptautinėms taikos rėmimo ir stabilizavimo operacijoms būdingų užduočių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (363)