Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija, birželio 20-ąją Baltijos šalių oro erdvę saugantys NATO naikintuvai atpažino orlaivį IL-20, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos žemyninės dalies ir grįžusį atgal į žemyninę dalį. Orlaivis skrido be iš anksto pateikto skrydžių plano, be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) palaikė.

Tą pačią dieną NATO oro policijos naikintuvai atpažino orlaivį IL-20, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos žemyninės dalies ir grįžusį atgal į žemyninę dalį. Orlaivis skrido be skrydžių plano, be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Birželio 21-ąją NATO oro policijos naikintuvai atpažino orlaivį IL-20, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos žemyninės dalies ir grįžusį atgal. Orlaivis skrido su skrydžių planu, be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Birželio 23-iąją NATO naikintuvai atpažino orlaivį IL-20, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos žemyninės dalies ir grįžusį atgal. Orlaivis skrido be skrydžių plano, be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Kitą dieną, birželio 24-ąją, NATO oro policijos naikintuvai atpažino EV97R tipo orlaivį, skridusį Estijos oro erdve iš Parnu į Rakverę. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją