„Sveikiname jau ilgą laiką demonstruojamą Vokietijos lyderystę. Šiandien ji buvo dar labiau sustiprinta Vokietijos pareiškimu“, – Pabradės Generolo Silvestro Žukausko poligone surengtoje spaudos konferencijoje žurnalistams sake J. Stoltenbergas.

„Vokietija vadovauja (NATO priešakinių pajėgų – ELTA) batalionui, tačiau daugiau dislokuotų vokiečių karių rodo tvirtą Vokietijos įsipareigojimą kolektyvinei gynybai bei mūsų visų saugumui“, – aiškino jis.

NATO vadovo teigimu, Vokietijos pozicija bei bendras Aljanso pajėgų buvimas Lietuvoje siunčia žinutę apie sąjungininkių pasirengimą galimiems konfliktams ir įsipareigojimus ginti kiekvieną NATO teritorijos centimetrą.

„Žinoma, mūsų buvimas čia ir pratybos, kurias ką tik stebėjome – siunčia žinutę apie NATO pasirengimą ir galimybes apginti kiekvieną NATO teritorijos colį. To tikslas – ne provokuoti, bet išvengti konflikto“, – aiškino J. Stoltenbergas, pridurdamas, kad Aljansas atgrasymo politika siekia ne tik užkirsti kelią galimiems karams bet ir užtikrinti ilgalaikę taiką.

Prieš viršūnių susitikimą liepą NATO surengs derybas dėl Švedijos narystės

Prieš kitą mėnesį Vilniuje vyksiantį viršūnių susitikimą NATO surengs derybas dėl Švedijos prisijungimo prie Aljanso, su tuo sutiko iki šiol Šiaurės šaliai įstoti į NATO trukdanti Turkija, pirmadienį pranešė NATO vadovas.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sakė kalbėjęs su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu ir „sutaręs surengti aukšto lygio susitikimą Briuselyje prieš viršūnių susitikimą“.

„Tikslas – padaryti pažangą užbaigiant Švedijos stojimo į NATO procesą“, – sakė J. Stoltenbergas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją