„Kitų metų pradžioje numatytas bandomasis (tarpinis patikrinimas – ELTA). Dėl to kreipėsi ir mokyklų vadovai, kad iš tikrųjų galėtų pasiruošti ir tas bandomasis būtų finalinė repeticija prieš tikrąjį, o ne pasibandymas, kai patys dar žino, kad dar nebus tinkamai pasiruošę“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė G. Jakštas.

Bandomąjį tarpinį patikrinimą buvo numatyta laikyti šių metų lapkričio pabaigoje. Vis dėlto, anot G. Jakšto, Lietuvos mokyklų vadovų asociacija (LMVA) paprašė bandomąjį tarpinį egzaminą šiek tiek pavėlinti.

„Mes tai buvome aptarę su mokyklų vadovų asociacija, kad reikėtų truputį vėliau, negu buvome nusimatę“, – patikslino Švietimo ministras.

Pasak G. Jakšto, bandomojo tarpinio egzamino metu bus testuojamos ne tik vienuoliktokų žinios, bet ir išbandomas kompiuterių bei IT sistemų veikimas.

„Tai yra proga mokiniams pasitestuoti, pažiūrėti, kaip jaučiasi laikydami tarpinį egzaminą“, – sakė ministras.

„Tikslas bandomojo (tarpinio patikrinimo – ELTA) – išbandyti sistemas, pažiūrėti, ar viskas veikia, IT sistemos nestringa, kompiuterių niekur nepritrūko. Dėl ko perkame naujų kompiuterių, kad visiems pakaktų, kad pats procesas, suorganizavimas, logistika įvyktų“, – pridūrė G. Jakštas.

ELTA primena, kad šiais metais keičiasi brandos egzaminų sistema dabartiniams III klasės gimnazistams (vienuoliktokams). Valstybinis egzaminas bus laikomas dalimis, mažesnėmis apimtimis – III klasės gimnazistai pavasarį laikys tarpinius pasiekimų patikrinimus.

Tarpinio patikrinimo metu galima gauti 40 proc. galutinio valstybinio egzamino vertinimo.

Surinkę ne mažiau kaip 35 taškus per tarpinį patikrinimą, abiturientai žinos, kad valstybinis egzaminas jau išlaikytas kad ir kiek taškų per jį gaus.

Patikrinimai, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros pirmąjį (kalbėjimo) tarpinį patikrinimą, vyks elektroniniu būdu, mokyklose. Šių metų dvyliktokai egzaminus laikys pagal seną tvarką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją