Apie sutuoktinio mirtį DELFI patvirtino pati E. Mildažytė.

„Jis mirė šiandien 6 valandą ryto, sirgo vėžiu dvejus metus. Aš dvejus metus jį slaugiau, mes gyvenome nuostabų ir pilnavertį gyvenimą“, - sakė moteris.

2009 m. Vilniaus šv. Petro ir Povilo bažnyčioje pora priėmė Santuokos sakramentą. Iki santuokos sakramento pora civilinėje santuokoje pragyveno dvylika metų.

E. Mildažytė žiniasklaidai yra sakiusi, kad antroji santuoka atnešė laimę ir gyvenimo pilnatvę.

Žurnalistė, laidų vedėja yra pasakojusi, kad darną santykiuose nuolat kūrena jos vyras Gintautas, leidžiantis jai jaustis karaliene. Ji sutuoktinį vadino tikru aristokratu.

„Jis man piršdavosi kiekvieną mielą dieną po tris kartus. Mes abu norėjome susituokti bažnyčioje. Deja, mano pirmosios santuokos anuliavimas truko labai ilgai, tad bažnyčioje susituokėm tik po penkiolikos metų pažinties“, – yra pasakojusi E. Mildažytė.

Ilgai kovojo su alinančia liga

Su alinančia liga – išplitusiu vidaus organų vėžiu – Gintas kovojo dvejus metus ir iki paskutinių dienų, palaikomas Editos, nenuleido rankų, pranešime spaudai informuoja LTR.

„Gintas mirė šįryt šeštą ant mano rankų – laimingas ir su šypsena. Su visa šeima atšventęs Kalėdas ir Naujuosius. Noriu padėkoti visiems, kas buvo su mumis sunkiausiu metu – gydytojams, draugams, redaktorėms... Šie dveji metai, nors ir sunkiausi, buvo laimingiausi mano gyvenime...“, - pranešime cituojama E. Mildažytė.

Rytoj velionis bus kremuojamas. Atsisveikinimas Vilniaus laidojimo rūmuose trečiadienį, sausio 6 d.

Apie laidotuvių laiką ir vietą žadama pranešti artimiausiu metu.

Iš pirmos santuokos E. Mildažytė ir G. Vyšniauskas turėjo po du vaikus, kartu susilaukė sūnaus.