Naujas R. Cytackos darbdavys – europarlamentaras, LLRA lyderis ir būsimas partijos kandidatas į Vilniaus merus Valdemaras Tomaševskis. Jis, beje, pagal savo įdarbintų žmonių skaičių smarkiai išsiskiria visų Europos Parlamento (EP) narių iš Lietuvos fone.

V. Tomaševskis, EP puslapyje skelbiamais duomenimis, turi du akredituotus padėjėjus ir net 20 vietinių padėjėjų. Tarp pastarųjų – R. Cytacka ir daugiau žinomų pavardžių. V. Tomaševskis padėjėju įdarbino ir LLRA frakcijos Seime seniūnės Ritos Tamašunienės vyrą Jaroslavą Tamašuną, ir Rusų aljanso lyderę Tamarą Lochankiną, ir margais pareiškimais apie Ukrainą pagarsėjusio LLRA Seimo nario Zbignevo Jedinskio sutuoktinę Mariją Jedinskają.

LLRA lyderis neslepia, kad naują darbą EP ar Seime rado visi buvęs viceministrai, tapę bedarbiais po partijos pasitraukimo iš valdančiosios koalicijos.

Taip, mes įdarbinome visus savo viceministrus. Visi turi darbą. (…) Kiti mūsų viceministrai dirba Seime: Edita Tamošiūnaitė, Edvardas Trusevičius, Vladislavas Kondratovičius, Leokadija Počikovska“, - vardijo V. Tomaševskis. Minėti buvę viceministrai įdarbinti LLRA Seimo narių padėjėjais-sekretoriais.

Pasak jo, vietine EP nario padėjėja įdarbinta R. Cytacka kitų darboviečių šiuo metu neturi.

Paklaustas, kiek uždirba jo padėjėjai, europarlamentaras teigė tikslių sumų nežinantis, bet patikino, kad Lietuvoje dirbančių vietinių padėjėjų darbo užmokestis negali viršyti dviejų vidutinių algų.

„Įvairiai. Yra dalis dirbančių Briuselyje – tai akredituoti. Tai didesnė (alga – DELFI). O šalyje kurie dirba – jie mažiau gauna. Yra tam tikras apribojimas kiekvienai šaliai. (…) Negali būti didesnė negu du vidutiniai mėnesiniai darbo užmokesčiai“, - aiškino V. Tomaševskis.

Pagal komandos dydį nusileidžia tik A. Guogai

Pagal padėjėjų skaičių V. Tomaševskis lenkia beveik visus kitus Lietuvos europarlamentarus. Vieninteliai rimtesni „konkurentai“ pagal šį rodiklį – du liberalai. Petras Auštrevičius turi iš viso 18 patarėjų, o Antanas Guoga – net 26.

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas turi tris akredituotus padėjėjus ir vieną vietinį, konservatorius Algirdas Saudargas turi iš viso 15 padėjėjų, tarp jų – konservatorių frakcijos Vilniaus taryboje lyderis Valdas Benkunskas, pretenduojantis tapti partijos kandidatu į sostinės merus. Penkiolikos žmonių komandą turi ir valstiečių-žaliųjų atstovas, buvęs Ignalinos meras Bronis Ropė.
Antanas Guoga

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderis Rolandas Paksas kolegoms nusileidžia – jis turi tik dvylikos vietinių padėjėjų komandą. Dar kukliau atrodo kitas „tvarkietis“: buvęs aplinkos ministras Valentinas Mazuronis verčiasi su trim talkininkais.

Socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė turi 12 padėjėjų – tiek pat, kiek R. Paksas. Jos komandoje – ir premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė. Buvęs socdemų kandidatas į prezidentus Zigmantas Balčytis apsiriboja dešimties žmonių komanda. Konservatorių veidu EP rinkimuose tapęs Gabrielius Landsbergis turi 8 padėjėjus.