Latvijos pasieniečiai praėjusią parą neįsileido 14 migrantų. Tai buvo pirmas kartas nuo gruodžio 9–osios, kai į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti daugiau tokių užsieniečių nei į Latviją – atitinkamai tuomet buvo 29 ir 19. Į Lenkiją sekmadienį iš Baltarusijos brovėsi 36 migrantai.

Sekmadienį ir šeštadienį VSAT užkirto kelią į Lietuvą neteisėtai patekti po 3 asmenis. Penktadienį, ketvirtadienį ir antradienį nebuvo atvejų, kai Lietuvos pasieniečiams būtų tekę neįsileisti iš Baltarusijos neleistinose vietose bandžiusių įeiti migrantų. Trečiadienį VSAT apgręžė du į Lietuvą susiruošusius atėjūnus.

Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių pirmadienį įleistų užsieniečių nebuvo.

Pirmadienio pavakarę ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššautas vienas šūvis.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį duomenimis, nepateko 8353.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)