„Teoriškai yra 71+ balsų, praktiškai pažiūrėsime“, – antradienį žurnalistams Seime sakė K. Mažeika.

Jo nuomone, neturintis kompetencijos ministras K. Navickas negali eiti pareigų.

„Turbūt ta situacija, kuri yra žemės ūkyje, yra ministro darbo atspindys, žemdirbiai, kurie jau dabar susiduria su sunkiomis ir kartais net nepakeliamomis darbo sąlygomis, turbūt ir atspindi tai, kad ministras, neturintis kompetencijos, negali eiti pareigų. Tie procesai, kurie vyksta dabar, tai yra ir bendrosios žemės ūkio politikos plano įgyvendinimas, iki 2027 metų planuojamos Europos investicijos tai yra būtent tai, dėl ko nebuvo kalbėta su žemdirbiais, neatliepta jų lūkesčių, neatsižvelgta į mokslininkų, specialistų nuomonę ir einama visai kitu keliu“,– mano K. Mažeika.

Jam susidarė įspūdis, kad Vyriausybėje šiuo metu nėra žemės ūkio ministro.

„Turbūt tvirtinasi tai, kad šioje Vyriausybėje, kaip ir buvo kažkada kalbėta, yra du aplinkos ministrai ir nė vieno žemės ūkio ministro“,– svarstė K. Mažeika.

Interpeliaciją žemės ūkio ministrui K. Navickui inicijavo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“. Ją pasirašė 56 Seimo nariai.

Ministras kaltinamas vangumu sprendžiant įsisenėjusias žemės ūkio problemas bei ieškant, kaip padėti įtampą dėl sudėtingos situacijos trąšų ir kitose žemės ūkio rinkose išgyvenantiems ūkininkams ir maisto gamintojams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją