Premjerės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė Eltą informavo, kad į planuotą susitikimą su ministre pirmininke Kauno miesto meras neatvyko ir iš anksto nepranešė, kad susitikime nedalyvaus.

Vietoje V. Matijošaičio susitikime dalyvavo Kauno vicemeras Andrius Palionis.

„Kiek žinau, tiesiog paskutinę akimirką dėl ne nuo pačio mero priklausančių aplinkybių pasikeitė jo darbotvarkė“, – žurnalistams teigė A. Palionis.

Su premjerės komanda susitikęs vicemeras pažymėjo, kad susitikimo metu buvo aptarti Kauno mieste vykstantys projektai, kurie susiję su miesto ir valstybės klausimais. A. Palionis akcentavo, kad susitikimas buvo planinis ir jo metu klausimai susiję su Ukrainos karu nebuvo aptarti.

„Tai buvo visiškai planinis susitikimas, kalbant apie darbinius klausimus, tą ir padarėme“, – patikino jis.

Kauno vicemeras teigė nesureikšminantis, kad susitikime nedalyvavo pati premjerė I. Šimonytė. Jo teigimu, svarbiausia, kad visa premjerės aplinka žinotų apie Kauno mieste vykstančius darbus ir būtų galima dėlioti ateities planus.

Pastaruoju metu Kauno miesto meras V. Matijošaitis kritikos viešoje erdvėje susilaukė dėl to, kad Rusijai užpuolus Ukrainą „Vičiūnų grupė“, kurios akcininkas politikas yra, nesuskubo stabdyti savo veiklos Kaliningrade. Visgi žiniasklaidai meras vėliau patikslino, kad stabdyti „Vičiūnų grupės“ darbą Rusijoje teks.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją