Išvežtas į ligoninę

Nelaimė Šv. Gertrūdos gatvėje įvyko tuomet, kai V. Matijošaitis vairuodamas savo automobilį „Porsche Panamera“ netoli pėsčiųjų perėjos kliudė vyriškį.

Pirminiais duomenimis, Kauno meras vairavo blaivus, o kliudytas vyriškis rimtesnių traumų išvengė. Jis buvo pristatytas į gydymo įstaigą nuodugnesnei apžiūrai.

Kauno policijos duomenimis, avarija įvyko apie 8.30 val. ties „Šilo“ prekybos centru.

Teigiama, kad mero vairuojamas automobilis kartu su kitais automobiliais sustojo praleisti per perėją ėjusių žmonių. Juos praleidus automobiliai pajudėjo, pravažiavo perėją ir tuomet nuo šaligatvio į gatvę žengė vyriškis garbaus amžiaus vyrškis (1937 m. gim.), kurį ir kliudė „Porsche“. Greitis nebuvo didelis, tad rimtesnių sužalojimų išvengta.

„Važiavau lėtai, nes tai yra senamiestis, viena moteris perėjo per gatvę, o už perėjos, ar įstrižai ėjo, ar kaip, garbaus amžiaus vyras ir... kliudžiau. Ačiū Dievui greitis tikrai nedidelis buvo, jis nukrito ties priekiu“, – apie įvykį kalbėjo V. Matijošaitis.

Pasak V. Matijošaičio, jis pats ėjo padėti vyrui, o pagalbą iškviesti paprašė pažįstamą, kurį pamatė netoliese.

„Aš kėliau žmogų, jo (pažįstamo – BNS) prašiau, kad skambintų telefonu, kviestų greitąją. Per tą laiką mes atsistojome, pasodinau į savo automobilį, nes oras prastas“, – pasakojo meras.

V. Matijošaitis pripažino galėjęs vyro nepastebėti.

Persėda į keleivio vietą

Tai ne pirmas incidentas, į kurį vairuodamas patenka Kauno meras. Prieš pusantrų metų V. Matijošaitis taip pat įsivėlė į konfliktą su pėsčiuoju, tačiau tuomet sužalojimų niekas nepatyrė.

Bet kokiu atveju V. Matijošaitis sako, kad darbo metu vairą perleis profesionalams.

„Tris metus atvažinėjau pats, bet, matyt, taip padarysiu, kad darbo metu, atvažiavęs į darbą, sėsiu į keleivio vietą“, – žurnalistams sakė Kauno meras.

„Negerai, kai važiuodamas mintyse pabėgi, žiūri aplinkui, ką reikia tvarkyti“, - teigė Kauno meras.

Iki šiol darbo metu V. Matijošaitis vairavo savo asmeninį automobilį ir buvo atsisakęs vairuotojo paslaugų.