„Tikrai nustebino, kad jie tokie apatiški tam kas vyksta ir, kad jie tiek pritaria karui, kurį vykdo jų šalis“, – „Žinių radijui“ sakė patarėjas, pažymėdamas, kad šiuo metu Rusijos visuomenėje kilusias emocijas bei paniką galima laikyti būsimų procesų indikatoriumi.

„Laikyčiau tai tam tikru būsimų procesų indikatoriumi, kai viena ar kita forma šios valstybės visuomenė turės išeiti iš šovinizmo ir putinizmo, rusiškojo fašizmo stadijos į normalesnį sugyvenimą su savo kaimynais. Tai bus labai skausminga. Yra tik keletas atvejų istorijoje, kai mes tai esame matę“, – sakė K. Budrys.

Prezidento patarėjas pakomentavo ir Lietuvos sprendimą neįsileisti Rusijos piliečių, kurių vienintelis argumentas – nenoras būti mobilizuotiems. Jo teigimu, Lietuvos užimta laikysena yra vertybiškai ir moraliai pagrįsta.

„Lietuvos pozicija remiasi nuostata, kad (mobilizacija Rusijoje – ELTA) negali būti vienintelis pagrindas prašytis įleidžiamiems su jau gautomis vizomis ar prašytis prieglobsčio. Todėl, kad priežastys, kaip atsidūrėme šioje situacijoje, taip pat yra susiję su (Rusijos – ELTA) visuomenės pritarimu vykstančiam karui bei jos vangumu. Lietuva turi moraliai, vertybiškai ir politiškai pagrįstą poziciją“, – sakė patarėjas nacionalinio saugumo klausimais.

ELTA primena, kad trečiadienį Vladimiras Putinas pasakė kreipimąsi į tautą, kuriame pareiškė, kad šalyje skelbiama dalinė mobilizacija. Žinia apie mobilizaciją sukėlė gyventojų paniką – iš šalies ėmė masiškai bėgti Rusijos piliečiai.