Rukloje Lietuvai prisieks 150 naujų karių, Marijampolėje – 89, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Jaunuoliai Mokomajame pulke baigė aštuonių savaičių trukmės Bazinį kario ir Specialisto rengimo kursus. Likusius šešis kolektyvinio rengimo mėnesius jie tarnaus Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centre Nemenčinėje.

Tuo metu Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione jaunuoliai tarnybą pradėjo liepos 4 dieną, jie yra įpusėję Bazinio kario rengimo kursą.

Devynių mėnesių trukmės nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Seimas atnaujino pernai kovą. Tai padaryta atsižvelgiant į pasikeitusią geopolitinę situaciją ir valstybės saugumui kylančias grėsmes.

Grąžinus šauktinių tarnybą siekiama sustiprinti ir pagreitinti kariuomenės dalinių užpildymą profesinės karo tarnybos kariais, suformuoti pakankamą kariuomenės parengtąjį rezervą ir užtikrinti tinkamą piliečių pasirengimą ginti savo valstybę.

Šiemet, kaip ir pernai, tarnybą atliks 3 tūkst. karo prievolininkų. Nuo 2017 metų į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą kasmet bus šaukiama nuo 3,5 tūkst. iki 4 tūkst. karių.

Savanorių pajėgas papildys Biržų kuopa

Biržuose penktadienį vyks Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Vyčio apygardos 5-osios rinktinės 509-osios lengvosios pėstininkų kuopos atidarymo ceremonija. Naujoji kuopa įsikurs adresu Kęstučio gatvėje 10.

Tai jau antroji šiemet Savanorių pajėgas papildžiusi karių savanorių kuopa. Pavasarį nauja kuopa buvo įsteigta Šalčininkuose, primena Krašto apsaugos ministerija. Ateityje planuojama įsteigti karių savanorių kuopas visose Lietuvos Respublikos savivaldybės, kuriose dar nėra KASP padalinių.

Kartu su nauja KASP kuopa tose pačiose patalpose veiklą pradės ir Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Panevėžio regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus Biržų poskyris.

Šiuo metu visoje Lietuvoje yra 6 regioniniai karo prievolės ir komplektavimo skyriai ir 14 poskyrių. Neseniai atidarytas Karo prievolės ir komplektavimo poskyris Trakuose. Planuojama ateityje atidaryti Kėdainių, Plungės ir Pakruojo poskyrius.