Kvietimas iš Prezidentūros

Ekspremjero S. Skvernelio buvęs patarėjas S. Malinauskas Žinių radijo laidoje „Puikūs pralaimėjimai“ prabilo apie gautą kvietimą iš Prezidentūros.

Laidos vedėjui Gintarui Gimžauskui uždavus klausimą, ar sutiktų eiti dirbti į prezidento Gitano Nausėdos ar Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus komandą, S. Malinauskas uždavė klausimą atgal „o kodėl tu sakai „jeigu“?

„O kodėl tu sakai „jeigu“? (…) Nes pirma žinutė, kai aš išėjau iš premjero komandos, tai buvo iš prezidento komandos“, – laidoje sakė S. Malinauskas.

Jis kalbėjo, kad gavo kvietimą pasikalbėti apie ateities planus.

„Taip, gavau kvietimą ateiti pasikalbėti apie kažkokius ateities planus, bet aišku, aš mintyse tik pasijuokiau, nes aš buvau konkurento komunikacijos vadovas kampanijos metu, kalbant apie prezidento rinkimus. O kitas dalykas – visiškai to neslepiu, tai, kaip dabar atrodo G. Nausėda, būčiau linkęs jam stipriai oponuoti. Man labai gaila, kad jis pasirinko kai kuriais atvejais tokius sprendimus.

Tikrai kalba čia neina tik apie kažkokius LGBT dalykus. Aš pats esu tradicinėje šeimoje ir man keista, kad toks paprastas klausimas tiek aistrų sukėlė. Bet apskritai, elgesys ir pandemijos metu, toks taikymasis visiškai į dalykus, kurie man atrodo net šiek tiek pavojingi Lietuvai yra. Nežinau, mane šis prezidentas nuvylė.

Ir man yra labai įdomu, kas bus alternatyva, ar apskritai užsiaugins politinės partijos kokį nors lyderį, kuris galės kitais rinkimais dalyvauti. Nes jeigu mes tampame valstybe, kur prezidentai po dvi kadencijas valdo, man irgi gaila, nes tai daug pasako apie mūsų demokratiją“, – Žinių radijo laidoje „Puikūs pralaimėjimai“ pasakojo S. Malinauskas.

Skirmantas Malinauskas, Saulius Skvernelis

„Buvo gerų dalykų, buvo blogų“

Ekspremjero S. Skvernelio buvusi Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė yra pareiškusi, kad darbas Vyriausybėje buvo jos didžiausia klaida. S. Malinauskas teigė, jog taip negalvoja.

„Ne, aš taip negalvojau. Bet aš ir iš premjero esu girdėjęs, kad tai buvo viena iš didžiausių klaidų, kalbant apie pačią kanclerę“, – sakė S. Malinauskas.

„Buvo gerų dalykų, buvo blogų“, – apie darbą Vyriausybėje sakė S. Malinauskas.

Jis teigė, kad su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga taip ir nebendravo.

„Niekada nebuvau jo draugas, oponavau jam, jis tą žinojo. Ir jo sprendimai kai kurie atrodė visiškai kvaili. Ir kai buvo prezidento rinkimai, daugiausia, ką mes girdėdavome – tai kritika A. Verygai. Dėl vaistų kompensavimo ir kitų dalykų. Aišku, man pačiam buvo visiškai netikta, kai premjeras paprašė imtis vadovauti visuomenės informavimo grupei, nes suprato, kad bus didelė krizė. Mes tą ir padarėme“, – aiškino S. Malinauskas.

Skirmantas Malinauskas

Kam naudinga įtampa dėl Partnerystės įstatymo?

Laidos pašnekovas S. Malinauskas prisiminė ir matytus politikos užkulisius. Kaip puikų įtakos ir politinių jėgų dvikovas jis įvardijo Partnerystės įstatymo pateikimą.

„Visi labai aiškiai sutaria, visos politinės jėgos, kad turi būti priimtas Partnerystės įstatymas. Ir konfliktas išspręstas. Tai kam eskaluoti šitą situaciją? Ir kas vyksta? Valstiečiams apsimoka, kad ta įtampa būtų kuo didesnė – jie sako, kad nepalaikys jokios diskusijos apie Partnerystę.

Laisvės partijai irgi tai yra naudinga, nes tada mobilizuojasi aplink ją daugiau tos kitos pusės elektorato. Jie eina labai agresyviai. (…) Finale gaunasi taip, kad sprendimo, kuris būtų reikalingas, nėra. Bet yra labai daug ginčo, pykčio, bet visi turi politinių dividendų – nuo prezidento iki premjerės“, – savo įžvalgomis dalijosi S. Malinauskas.

Jis teigė, kad tokius procesus ir pats matė dirbdamas politikoje.