Politikas teigė, jog iš partijos negirdėjo jokių kitų argumentų, be PVM lengvatos klausimo, kodėl kilo šis nesutarimas.

„Dalyvavau partijos Priežiūros komitete ir nebuvo išsakyta jokių kitų argumentų. Vienintelis argumentas tai, kad nesilaikiau Vyriausybės pateikto mokesčių įstatymo pakeitimo. Ir pateikiau pasiūlymą, jog tam tikri tarifai sumažinti turėtų būti pratęsti, taip, jog ateinančiais metais mokesčiai nedidėtų“, – kalbėjo jis.

M. Majauskas, paklaustas, ar pats ketina likti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininku, teigė, kad darbas komitete vyksta sklandžiai.

„Jis vyko visus dvejus metus. Atkreipsiu dėmesį, kad BFK apsvarsto daugiau Seimo pavedimų nei bet kuris kitas komitetas. (…) Galbūt verta pažymėti, kad nuo pat kadencijos pradžios dirbome neturėdami daugumos.

Taigi, mažuma turėjo daugiau balsų komitete, nepaisant to – absoliuti dauguma sprendimų buvo priimti bendru sutarimu. Todėl nusiskundimų neturėjo nei Vyriausybė, nei opozicija, nei dauguma. Darbas vyko sklandžiai“, – pabrėžė M. Majauskas laidoje „Delfi interviu“.

Mykolas Majauskas ir Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

Jis teigė, jog ir toliau turėtų likti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku.

„Taip, aš manau, kad atlieku savo pareigas sąžiningai, esu pasiruošęs jas toliau ir vykdyti“, – tikino politikas.

Opozicijos atstovė Agnė Širinskienė suplanavo Seime surengti nepasitikėjimo M. Majausku procedūrą, parašai tam jau surinkti. M. Majauskas teigė, jog opozicija šį klausimą išspręsti bando ir dėl to, jog jo vadovaujamame komitete nebuvo valdančiųjų daugumos, todėl teko pozicijas derinti ir tartis.

„Manau, kad susitelkusi dauguma galės nesudėtingai pakeisti komiteto vadovą. Bet koks kelias bebus pasirinktas, man norisi, kad būtų sudarytas kelias dalykinei, produktyviai diskusijai. Kad būtų paaiškinta negerai su komitetu, man būtų sudaryta galimybė atsakyti į klausimus. Ir būtų priimti sprendimai. Dėl opozicijos veikimo – čia gal ta situacija užsikodavo nuo pat kadencijos pradžios, kai buvau priverstas komitete dirbti, neturėdamas daugumos.

Tai reiškia, kad reikėjo įsiklausyti į opozicijos narių lūkesčius, kalbėtis, vykdyti objektyvią parlamentinę kontrolę, kuri galbūt ne visuomet ministerijoms, dalyvaujantiems atrodė švelni, priimtina. Bet stengiausi savo darbą vykdyti sąžiningai. Džiaugiuosi, kad kartais girdžiu ir įvertinimų“, – laidoje „Delfi interviu“ sakė M. Majauskas.

Mykolas Majauskas

Politikas pabrėžė, jog šiuo metu negirdi jokių dalykinių argumentų – kas negerai su komitetu, kas netenkina jo paties darbe.

„Jeigu galėčiau atsukti laikrodį atgal, galbūt būčiau inicijavęs daugiau diskusijų, prašęs daugiau vietos kompromisams. Bet šioje situacijoje buvo diskusijos, buvo sprendimai. Įvyko, kaip įvyko“, – kalbėjo M. Majauskas.

Buvęs konservatorius laidoje „Delfi interviu“ pabrėžė, jog neketina rinktis jokios kitos politinės bendruomenės.

„Tikrai niekur nebėgsiu iš Seimo, į kitas politines partijas. Atėjau į Seimą su TS–LKD, tikiuosi ir toliau dirbti su TS–LKD, vienu ar kitu formatu“, – kalbėjo M. Majauskas.

Jis teigė, jog gerbs sprendimą, jeigu bus nuspręsta jį patraukti iš BFK pirmininko posto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)