„(...) tai geras pavyzdys ir visiems kitiems, kurie planuoja dalyvauti rinkiminėje kampanijoje. Nepaisant to, kad įstatymas leidžia suderinti dalyvavimą rinkiminėje kampanijoje su einamomis pareigomis, tačiau šis R. Karbauskio žingsnis – tikrai geras pavyzdys.

Dėl to, kad, jeigu Seimo narys, ministras ar bet kas bebūtų, kuris planuoja aktyviai dalyvauti rinkiminėje kampanijoje, pasitrauktų nuo einamų pareigų, taip tokiu būdu nesukeldamas stagnacijos toje pozicijoje arba toje institucijoje, kurioje jis veikia“, – LRT radijui sakė P. Mačiulis.

Prezidento patarėjas primena Prezidento rinkimų kampaniją, kurioje visiems kilo klausimų dėl premjero Sauliaus Skvernelio einamų pareigų.

„Prisiminkime prezidentinę rinkiminę kampaniją, kiek daug kildavo klausimų, ar Saulius Skvernelis nesinaudoja savo tarnybine padėtimi rinkimuose. Tų klausimų kyla visuose rinkimuose“, – sakė P. Mačiulis.

ELTA primena, kad penktadienį R. Karbauskis paskelbė, jog traukiasi iš Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūno ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų.