Teisėjo teigimu, įvertintus „darbiečių“ skundą, nustatyta, kad pagrindo naikinti VRK sprendimą nėra.

„Tas prašymas atmestas, akcentuojant vieną iš Rinkimų kodekso nuostatų, kad partija gali atšaukti kandidatus, likus ne mažiau kaip 40 dienų iki rinkimų. Šiuo atveju, žinoma, šis terminas jau buvo praleistas, o teisinių pagrindų, numatytų Rinkimų kodekse, dėl ko trečiasis suinteresuotas asmuo (E. Garackevičius – ELTA) galėtų būti neregistruojamas kandidatu rinkimuose, komisija (VRK – ELTA) nematė, taip pat ir mes nematėme“, – aiškino žurnalistams G. Kryževičius.

Pasak LVAT teisėjo, partijos, šiuo atveju – Darbo partija, deleguodama savo atstovus į rinkimus, prisiima atsakomybę už juos, taip pat už tai, kad dėl jų veiksmų gali tekti patirti reputacinę žalą.
„Darbo partija rinkimų teisiniuose santykiuose yra kvalifikuotas subjektas, turime suprasti, kad nuolat dalyvauja rinkimuose, žino visas taisykles, tai mes tokius asmenis – tiek fizinius, tiek juridinius – laikome kvalifikuotais subjektais. Ir toks subjektas prisiima visas rizikas, tiek keldamas kandidatus, tiek ir prisiima rizikas už visas pasekmes, tarp jų – ir galimas žalos reputacijai padarymo pasekmes“, – tvirtino G. Kryževičius.

LVAT sprendimas yra neskundžiamas.

E. Garackevičiui įkliuvus teisėsaugai su narkotinėmis medžiagomis, Darbo partija suskubo pašalinti politiką iš partijos ir „darbiečių“ kandidatų į Druskininkų savivaldybės tarybą sąrašo. Jame jis užėmė pirmą poziciją.

Darbo partija dėl politiko šalinimo iš rinkimų sąrašo kreipėsi į VRK, tačiau komisija E. Garackevičiaus iš sąrašo nepašalino, argumentuodama, kad numatyti terminai prašymų pašalinti iš rinkiminių sąrašų pateikimui yra pasibaigę. Darbo partija šį VRK sprendimą apskundė LVAT.

Teismą taip pat pasiekė ir paties E. Garackevičiaus kreipimasis, kuriuo jis prašo palikti jį „darbiečių“ kandidatų savivaldos rinkimuose sąraše. Byloje politikas – trečiasis suinteresuotas asmuo.

ELTA primena, kad sausio pabaigoje teisėsaugai įkliuvo į Druskininkų savivaldybės tarybą kandidatuojantis tuometinis Darbo partijos narys E. Garackevičius. Jis buvo sulaikytas su dideliu kiekiu narkotinių medžiagų – pareigūnai kandidato automobilyje rado daugiau nei pusė kilogramo hašišo.

Politikas buvo suimtas, „darbiečiai“ jį pašalino iš partijos. Vėliau, vasarį, Kauno apygardos prokuratūra nutarė paleisti į laisvę E. Garackevičių už 20 tūkst. eurų užstatą, taip pat numatant rašytinį pasižadėjimą neišvykti, periodinę registraciją policijos įstaigoje.